Ostali sportovi

Mladostašice u borbi protiv Kineskinja

Sportnet • četvrtak, 25.11.2010.
Mladostašice u borbi protiv Kineskinja

U osmini finala Europskog kupa djevojke Mladost Iskona očekuju meč protiv najbolje francuske ekipe iz Lillea. U dvorani na Savi cjelokupna se ekipa sprema za svladavanje Kineskinja iz francuskog CP Lys Lille Metropole, za meč koji je na rasporedu u petak.

Lille je u ovom trenutku najbolja ženska ekipa u Francuskoj Super Ligi, što i nije čudno s obzirom da za njih nastupa Kineskinja s francuskom putovnicom Li Xue, koja slovi kao jedna od najboljih svjetskih "obrambenih igračica".

Njihova druga igračica je Kineskinja Yang Xiaoxin, koja je prošle godine nastupala sa zapaženim rezultatima u Europskoj ligi prvakinja, a pojačanje na trećem i četvrtom mjestu su olimpijka Eva Odorova i rumunjska reprezentativka Valeria Borza.

Za Mladost Iskon igraju Tamara Boroš, 12. igračica svijeta Korejka Park Mi Young, koja se ovaj tjedan s velikim uspjehom vratila s Azijskih igara, te Mirela Đurak i Mateja Jeger.

Posebnost ovogodišnjeg Europkog kupa leži u činjenici da je Europski stolnoteniski savez iz organizacijskih i marketinških razloga odlučio da umjesto u Ligi prvakinja najbolje europske ekipe, među kojima je i Mladost Iskon, ove godine igraju Europski kup, što je dodatno jamstvo za uzbudljive mečeve.

Na kraju, još jednom pozivamo sve ljubitelje stolnog tenisa da dođu i podrže naše djevojke na meču, 26. studenog s početkom u 19 sati u Domu Lovro Ratković u sportskom parku Mladost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!