Zimski sportovi

Vodeće tri u sedam stotinki

Lovro Štrbinić • subota, 27.11.2010.
Vodeće tri u sedam stotinki
Foto: EPA

Vrlo dobru najavu druge vožnje veleslaloma u Aspenu dobili smo u prvom spuštanju skijašica tom stazom. Vodeća je Viktoria Rebensburg, ali njezine prve dvije pratiteljice zaostaju tri, odnosno sedam stotinki.

Ukoliko je bilo nekih skijaških zaljubljenika koji su se dvoumili oko praćenja ženskog veleslaloma u Aspenu, natjecateljice su u prvoj vožnji ispisale najbolju pozivnicu da svi koji su željni uzbudljivog raspleta u 21 sat pronađu mjesto gdje mogu pratiti drugu vožnju.

Naime, čak je 14 skijašica stisnuto unutar sekunde zaostatka za vodećom Viktorijom Rebensburg. Dodatnu neizvjesnost daje i podatak da Julia Mancuso na drugom mjestu kasni samo tri stotinke, a trećeplasirana Poutiainen sedam. Unutar prvih pet pred drugu vožnju ugurale su se još Goergl i Moelgg. Malo iznenađenje je plasman Marmottan na odličnu šestu poziciju, dok se Riesch nalazi tek na desetom mjestu.

Napomenimo i da Michaela Kirchgasser, trenutna vlasnica 12. pozicije, zaostaje 66 stotinki, pa je to još jedan podatak koji pokazuje kako je izjednačena bila prva vožnja. Inače, u ovoj utrci hrvatska reprezentacija nije imala svoju predstavnicu.

Aspen, veleslalom, prva vožnja:
1. Viktoria Rebensburg (Njemačka) - 1:02,11
2. Julia Mancuso (SAD) + 0,03
3. Tanja Poutiainen (Finska) + 0,08
4. Elisabeth Goergl (Austrija) + 0,24
5. Manuela Moelgg (Italija) + 0,36
6. Anemone Marmottan (Francuska) + 0,40
7. Tina Maze (Slovenija) + 0,56
8. Tessa Worley (Francuska) + 0,59
9. Lara Gut (Švicarska) + 0,60
10. Maria Riesch (Njemačka) + 0,61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!