Ostali sportovi

Mladost Iskon u četvrtzavršnici Superlige

Sportnet • srijeda, 01.12.2010.
Mladost Iskon u četvrtzavršnici Superlige

Stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona su pobjedom nad češkim Hodoninom potvrdile prvo mjesto u C skupini Superlige.

Vrlo raspoložena je bila Kineskinja u redovima Mladosti sa tri osvojena pojedinačna boda. Uz ta tri boda Zhou je u paru s Tamarom Boroš osvojila i bod u igri parova.

Meč je otvoren upravo igrom parova gdje su Boroš i Zhou sa 3:1 u setovima svladale par Matelova-Vachovcova. U prvom krugu pojedinačnih susreta Mladostašice su ostvarile sve tri pobjede. U susretu koji možemo proglasiti "ljepoticom" meča Mirela Đurak je s 3:2 svladala Hanku Matelovu. Zhou je uvjerljivo svladala Ivanu Pelcmanovu 3:0 dok je Tamara Boroš svladala Vachovcovu 3:1.

Nakon prvog kruga rezultat je bio 4:0 te je Mladostašicama za osvajanje prvog mjesta u skupini trebala još jedna pobjeda koju je u prvom slijedećem susretu ostvarila Zhou pobjedom nad Matelovom 3:0 u setovima. Đurak je izgubila od iskusne Vachovcove 0:3 dok je priliku umjesto Tamare Boroš u drugom krugu dobila Mirna Tomić koja je poražena od Pelcmanove. Točku na "i" je stavila Zhou sjajnom igrom u susretu sa Vachovcom. Mladostašice su ovom pobjedom potvrdile prvo mjesto u skupini te nestrpljivo očekuju ždrijeb iz Beča za završnicu Superlige.

Rezultat: HASTK Mladost Iskon - CSAD Hodonin 6:2
Zhou Yue / Boroš - Vachovcova / Matelova 3:1 (-7,9,9,9); Đurak - Matelova 3:2 (8,-14,-9,2,10); Zhou Yue - Pelcmanova 3:0 (9,2,6); Boroš - Vachovcova 3:1 (-11,5,12,8); Zhou Yue - Matelova 3:0 (7,8,8); Đurak - vachovcova 0:3 (-8,-9,-5); Tomić - Pelcmanova 0:3 (-10,-9,-6); Zhou Yue - Vachovcova 3:0 (5,4,6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!