Nogomet

Vučević: "Fizički smo pali u nastavku"

S Poljuda:Vedran Babić • srijeda, 01.12.2010.
Vučević: "Fizički smo pali u nastavku"
Foto: Duje Bonačić

Tugu i razočaranje poslije još jednog europskog poraza Hajduka ništa nije moglo isprati. Trener Goran Vučević pohvalio je svoje igrače za prvi dio utakmice, ali razočaran je fizičkim padom u nastavku.

Gostujući trener Manuel Jimenez prvi je izašao pred hrvatske i grčke novinare. Jimenez je istaknuo kako je ovo za njegovu momčad važna pobjeda. "Hajduk je dominirao u startu. Istrčao je na teren pun entuzijazma i iznenadio nas je postavivši dva igrača na lijevu stranu."

"Bilo nam je teško u prvom poluvremenu", otkrio je Jimenez. "Ali u svlačionici smo se dogovorili, zatvorili desnu stranu i zaigrali bolje u nastavku. Zadnjih pola sata nismo bili ranjivi, dapače. Bili smo još jači nego što sam mislio. Uvjeti na travnjaku su bili teški i čestitam svojim igračima koji su pokušali dati najbolje od sebe."

Vezane vijesti

Ipak, za prolaz u drugi krug AEK-u nedostaje još jedan bod i to u Ateni protiv Zenita. "Nadam se da će Olimpijski stadion u Ateni biti pun i da ćemo ostvariti svoj cilj."

Jimenez: "Bilo je lijepo vidjeti kako navijači podupiru Hajduk čak i u trenucima kada je gubio 3:0."

Na pitanje naših novinara je li očekivao Hajdukov fizički pad u nastavku, Jimenez je dao zanimljiv odgovor. "Igrači od 22 do 28 godina mogu trčati tri dana non-stop. Ne mislim da je Hajduk fizički pao već da smo se mi bolje organizirali. Jedini Hajdukov problem u nastavku bila je naša bolja igra."

Ubrzo se u kino dvorani Hajduka pojavio i Hajdukov trener Goran Vučević, koji je svoje dojmove započeo izjavom da prvo mora dobro pogledati utakmicu na televiziji kako bi mogao shvatiti razloge pada u drugom poluvremenu.

"Neshvatljivo je da pored odlične igre u prvom dijelu nismo zabili gol. U najavi sam rekao da se ne igra 45 nego 90 minuta. Mlada smo momčad i naše neiskustvo je isplivalo na površinu. Najstariji igrač u prvom sastavu imao je 25 godina. U nekim fazama igre smo bili dobri, ali to nije bilo dovoljno. Ništa nismo promijenili u nastavku, ali smo pali fizički, a uz to je i Tomasov morao iz igre zbog ozljede poslije onog sudara s vratnicom u prvom dijelu."

Iako je igra u prvih 45 minuta bila odlična, Vučević nije bio u potpunosti zadovoljan. "Previše smo se trošili u nepotrebnoj trci. Tražio sam brzo vraćanje u obranu na svoje pozicije poslije napadačkih akcija, ali očito su one povukle moje igrače. Anas je bio naš najbolji pojedinac, sve je štimalo. Nedostajali su samo golovi i onda bi utakmica otišla u našem smjeru."

Vremena za plakanje nad prolivenim mlijekom nema. Već ovog vikenda Hajduk gostuje na Šubićevcu. "Među igračima stanje nije dobro, ali na meni i mojim suradnicima je da ih što bolje pripremimo za tu utakmicu i da se pomirimo s ovim. Ovo je realnost. Ne smijemo se predavati, dok god imamo šansu, borit ćemo se", poručio je Vučević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 16:36
    o ovoj momcadi Hajduka uopce netriba trosit rici. Decki nisu nogometasi. Taj Tomasov je zalost od igraca. Reka san prije, nema zestine i srcanosti. Hajdukova igra je od uvik bila napadacka i borbena. TRADICIJA! Danas je nesto sasvin drugo. Molim da se Vucevica ne komentira je on za mene nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Vjeran02.12.2010. u 12:39
    Kaže Babić da kaže Jimenez: "Hajduk je dominirao u startu. Istrčao je na teren pun entuzijazma i iznenadio nas je postavivši dva igrača na lijevu stranu." "Bilo nam je teško u prvom poluvremenu", otkrio je Jimenez. "Ali u svlačionici smo se dogovorili, zatvorili desnu stranu i zaigrali bolje u... [više na forumu]
    Vjeran
  • Bogomdani02.12.2010. u 11:59
    Jeli odgovor možda Anas i Ahmad Sharbini? 7 milijuna.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 10:52
    Blago tebi, ispunila ti se zelja.
    Obrisan korisnik
  • snoopy02.12.2010. u 10:18
    problem je u selekciji igrača, samo zato što mogu igrati podobni, tj tatine maze...... mali Jonjić odigra na posudbi u zadru odlično i kad je se vratio u hajduk odigrao 10 minuta, a bolji je od ovih stopera..... Krešo Ljubičić sjedi na klupi samo zato što je došao iz njemački i nije sin lokalnog... [više na forumu]
    snoopy