Košarka

Perasović i Efes u problemima

Branko Barić • četvrtak, 09.12.2010.
Perasović i Efes u problemima
Foto: EPA

Osim Ciboninog susreta u skupini C, srijeda je donijela još tri euroligaška ogleda. Velimir Perasović sa svojim Efesom u Milanu je ubilježio poraz koji ga je bacio na četvrto mjesto u skupini D. Za razliku od bivšeg Ciboninog trenera, dva bivša Cibosa bila su uspješnija ove večeri. Jamont Gordon odveo je CSKA do tek druge pobjede u natjecanju, a Brent Wright Charleroi do treće...

Skupina B

Spirou Charleroi – Brose Basket 75:61

Charleroi je pobjedom nad jednim od izravnih konkurenata za četvrto mjesto u skupini zadržao izglede za prolazak u drugi krug. Ta nada i nije nešto pretjerano realna, jer će u preostala dva susreta protiv Olympiakosa i Reala morati pobjedi bar jednom, a možda i u oba ogleda. Gosti iz Bamberga vodili su gotovo dvije i pol četvrtine, ali pokopala ih je serija domaćih 14-0 u trećoj od koje se do kraja nisu oporavili.

Svoju najbolju partiju u euroligaškoj karijeri pružio je Demond Mallet koji je postigao 26 poena, a u odličnom svijetlu iskazao se i hrvatskoj košarkaškoj publici dobro poznati Brent Wright s 19 poena i 11 skokova. Njemačku momčad predvodio je Tibor Pleiss s 13 poena uz devet skokova.

Skupina D

CSKA – Power Electronics Valencia 73:63

Nakon dugo vremena CSKA ponovno pokazuje znakove života. Protiv Valencije ruska momčad prekinula je niz od pet uzastopnih poraza, što u Euroligi, što u domaćim natjecanjima, te drugom ovosezonskom euroligaškom pobjedom zadržala teoretske izglede za prolazak u drugi krug. Iako je u posljednju dionicu ušla s rezultatskim deficitom, momčad koju nakon odlaska Vujoševića vodi Dimitrij Šakulin sve je uspjela preokrenuti i na krilima Jamonta Gordona upisati pobjedu rezultatom 73:63. Prošlogodišnji miljenik zagrebačke publike ubacio je 15 poena uz pet skokova, a pratio ga je rutiner J. R. Holden s 14 poena i sedam asistencija. U španjolskoj momčadi, koja je s omjerom 3-5 sada na petom mjestu u skupini D, po 15 poena ubacili su Victor Claver i Duško Savanović.

Armani Jeans Milano – Efes Pilsen 84:70

Važnu utakmicu u borbi za Top 16 odigrali su Armani Jeans Milano i Efes Pilsen. Momčad Velimira Perasovića vodila je početkom treće četvrtine, ali onda je uslijedila serija 12-0 domaćih koja je usmjerila daljnji tijek utakmice. Milano do kraja više nije dopustio gostima da se približe na manje od osam poena razlike i mirno je priveo utakmicu kraju.

U susretu u kojem su obje ekipe zaigrale bez svojih najboljih strijelaca, ozlijeđenih Igora Rakočevića i Jonasa Maciulisa, glavnu riječ preuzeo je David Hawkins s 24 poena i pet asistencija. Iako je ušao s klupe, Boštjan Nachbar s 20 ubačaja držao je tursku momčad u igri, ali to ovog puta nije bilo dovoljno.

Euroliga - skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Proximus Spirou75:61Brose Baskets
Unicaja Málaga76:74Olympiakos
Real Madrid72:50Virtus Roma
1Olympiakos 73+75
2Real Madrid 64+72
3Unicaja Málaga 55-10
4Virtus Roma 55-37
5Brose Baskets 46-25
6Proximus Spirou 37-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Proximus Spirou75:61Brose Baskets
Unicaja Málaga76:74Olympiakos
Real Madrid72:50Virtus Roma
1Olympiakos 73+75
2Real Madrid 64+72
3Unicaja Málaga 55-10
4Virtus Roma 55-37
5Brose Baskets 46-25
6Proximus Spirou 37-75

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!