Zimski sportovi

Ligety nadmoćan, otkaz u St. Moritzu

Antonija Pavlić • subota, 11.12.2010.
Ligety nadmoćan, otkaz u St. Moritzu
Foto: Kristijan Komarica

Drugu pobjedu u dvije utrke ove sezone ubilježio je u francuskom Val d'Isereu Amerikanac Ted Ligety ispred Aksela Lunda Svindala i Massimiliana Blardonea. Ivica Kostelić osvojio je 19. mjesto i dvanaest poena s kojima je u ukupnom poretku pao na sedmu poziciju...

Na zahtjevnoj stazi Stade Belleverde u francuskom Val d'Isereu drugu pobjedu ove sezone premoćno je odnio Ted Ligety.

OTKAZ U ST. MORITZU

Skijašice danas ipak nisu dočekale start drugoga superveleslaloma sezone (prvi je osvojila Lindsey Vonn). Švicarski St. Moritz s lošim se vremenskim uvjetima bori već nekoliko dana, a magla, kiša, snijeg i jak vjetar niti danas nisu "otupjeli" svoje pandže. Start je prvotno s 11.30 pomaknuo na 12.30, ali nakon što je ciljem prošlo šest skijašica, a od toga su tri odustale (među njima i Maruša Ferk, ponovno teško pavši nakon što je istu situaciju upriličila u Lake Louiseu prošloga tjedna), direktor Svjetskoga kupa za skijašice Atle Skaardal donio je odluku o otkazivanje utrke. Nadoknada će najvjerojatnije biti održana u ponedjeljak.

Amerikanac je u dvije vožnje akumulirao ukupno vrijeme od 2:28.26, a najbliže su mu prišli Aksel Lund Svindal (+1.05) i Massimilliano Blardone (+1.21). Norvežanin je pritom i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, petnaest bodova ispred Ligetyja, a 94 ispred Ivice Kostelića.

Hrvatski profesor iznova je odradio nešto slabiju utrku i zauzeo 19. mjesto, ali i dalje je ostao jedini skijaš koji je ove sezone bodove osvajao u svim utrkama. Drugi predstavnik Lijepe naše Natko Zrnčić-Dim Stade Belleverde pak nije uspio svladati do cilja.

Najbolje vrijeme druge vožnje postavio je Nijemac Fritz Dopper, koji je sa startnim brojem 39 u drugu vožnju startao kao drugi, a okončao ju kao 16. Vodeću je poziciju dugo držao Talijan Manfred Moelgg, koji je na koncu osvojio deveto mjesto (u prvoj vožnji bio je 16.).

"Nikako ne mogu biti zadovoljan devetnaestom pozicijom. Jako sam loše vozio, posebno u drugoj vožnji, ali sutra se zato nadam i vjerujem u bolju prezentaciju", kratko je poslije utrke izjavio Kostelić.

Natko Zrnčić-Dim izletio je u prvoj vožnji, a pogrešku je objasnio ovako: "Staza je bila brza, a vrata za veleslalom vrlo blizu, zbog čega je valjalo brzo mijenjati smjer. Napravio sam prvu grešku i nisam na vrijeme stigao na druga vrata. Malo sam ljut na sebe, ali očito je da veleslalom još moram trenirati."

Val d'Isere, Stade Belleverde, veleslalom:
1. Ted Ligety (SAD) 2:26.26
2. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.05
3. Massimilliano Blardone (Italija) +1.21
4. Carlo Janka (Švicarska) +1.55
5. Benjamin Raich (Austrija) +1.66
...
19. Ivica Kostelić (Hrvatska) +3.54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 14:39
    upravo to, vidjelo se vec na prvim vratima, a posebno sto mu se prednost smanjila na prvom prolazu di su je svi ostali digli... ali valjda je to taktika za koju su se opredjelili, maksimalno sigurno bez bacanja na glavu
    Obrisan korisnik
  • Yurraz11.12.2010. u 14:28
    Preoprezno... Ne radi nikakve greske, ali moze puno brze, samo da pusti kocnicu. Malo po malo je ok, ali tesko da ce bit dovoljno ovim tempom. Trebat ce malo po malo vise ;-) Sutra slalom, ocekujem postolje!
    Yurraz