Zimski sportovi

Worley za dlaku ispred Poutiainen

Antonija Pavlić • nedjelja, 12.12.2010.
Worley za dlaku ispred Poutiainen

Tessa Worley pobjednica je drugog veleslaloma sezone u švicarskom St. Moritzu. Na pobjedničko postolje stala je i sve bolja Finkinja Tanja Poutiainen, a trećeg mjesta dokopala se Slovenka Tina Maze...

Vremenski uvjeti u St. Moritzu najboljim svjetskim skijašicama u nedjelju su konačno dopustili održavanje veleslaloma nakon što su vjetar, snijeg, kiša i magla posljednjih nekoliko dana onemogućavali čak i slobodno spuštanje stazama u mondenom švicarskom skijalištu.

U dvije vožnje na stazi Corviglia/Suvretta najbolje je vrijeme ostvarila Francuskinja Tessa Worley, četvrtu veleslalomsku pobjedu upisavši sa samo stotinkom sekunde prednosti pred odličnom Finkinjom Tanjom Poutiainen. Na pobjedničko postolje stala je i Slovenka Tina Maze, a za korak prekratka ostala je dvanaesta iz prve vožnje Anemonne Marmottan.

Veliki posao u drugoj vožnji napravila je Austrijanka Marlies Schild, još jednom pokazavši da je ove sezone zaista u sjajnoj formi. Nakon velike pogreške u prvom spuštanju niz Corvigliju, Schild je odskijala najbolje vrijeme druge vožnje, prva krenuvši sa starta te na koncu osvojivši 12. mjesto.

Vodeća u poretku Svjetskoga kupa Maria Riesch nije pak, začudo, bila raspoložena i ubilježila je tek devetnaesto vrijeme, s kojim je na konto pribrojila dvanaest bodova. Upravo suprotno, braniteljica Velikog globusa Lindsey Vonn odradila je jedan od boljih veleslaloma u zadnjih nekoliko sezone te sa 16. mjesta u prvoj vožnji u konačnici stigla do sedme pozicije. Treći joj je to najbolji veleslalomski rezultat nakon što je 2008. bila 4. i 6. u Aspenu, odnosno Ofterschwangu.

St. Moritz, Corviglia/Survetta, slalom:
1. Tessa Worley (Francuska) 2:10.70
2. Tanja Poutiainen (Finska) +0.01
3. Tina Maze (Slovenija) +0.31
4. Anemone Marmottan (Francuska) +0.52
5. Marie-Michele Gagnon (Kanada) +0.79
6. Taina Barioz (Francuska) +1.06
7. Lindsey Vonn (SAD) +1.07
8. Julia Mancuso (SAD) +1.18
9. Andrea Fisbacher (Austrija) +1.34
10. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +1.56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!