Zimski sportovi

Vonn pobjedom vratila vodstvo

Antonija Pavlić • nedjelja, 19.12.2010.
Vonn pobjedom vratila vodstvo
Foto: Kristijan Komarica

Pobjednički vikend u Val d'Isereu Lindsey Vonn zaokružila je trijumfom u superkombinaciji, nakon što je u mondenom francuskom skijalištu ovoga vikenda već slavila u svojoj najjačoj disciplini, spustu. Na pobjedničko postolje pored nje su stale još dvije Austrijanke; druga pozicija pripala je Elisabeth Görgl, dok je treća bila povratnica Nicole Hosp...

Fantastičan posao u Val d'Isereu napravila je ovoga vikenda najbolja svjetska skijašica Lindsey Vonn. Premda je, uvjetno rečeno, "oštećena" jer je u petak zbog lošeg vremena otkazana jedna od njezinih paradnih disciplina, superveleslalom, Amerikanka je dvama pobjedama, u spustu i superkombinaciji, ipak uspjela preuzeti vodstvo u ukupnom poretku Svjetskoga kupa te time naznačiti kako će i ove sezone učiniti sve da pokal ukupne pobjednice i četvrtu godinu za redom ostane u njezinim vitrinama.

STATISTIKA

Lindsey Vonn novom pobjedom dodatno je, naravno, popravila svoje statističke podatke. Ukupni broj pobjeda dovela je do brojke 36, a od toga četiri broji u superkombinaciji. Usto je i obranila naslov iz Val d'Iserea, budući da je u istoj disciplini slavila na istome mjestu i prošle sezone...

Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja stala je Austrijanka Elisabeth Görgl, poboljšavši najbolji superkombinacijski rezultat u karijeri - na istome mjestu u isto ovo vrijeme prošle godine osvojila je, naime, treće mjesto. Njezina sunarodnjakinja i velika povratnica od teškog loma noge Nicole Hosp sjajnom slalomskom, a još boljom superveleslalomskom izvedbom, ponovno je pokazala zavidnu ovosezonsku formu te nije nemoguće da se najboljim prijateljicama na vrhu Vonn i Riesch u borbi za najveću nagradu priključi upravo ona.

Trolist Austrijanki na četvrom mjestu zaokružila je Anna Feninnger, a sa šesnaestog mjesta u prvoj superveleslalomskoj vožnji na peto u konačnici doskijala je Maria Riesch, prepustivši time za samo tri boda vodstvo u ukupnom poretku Svjetskoga kupa.

Još jedna uzdanica Austrije pozicionirala se na sedmo mjesto, njeno je ime Michaela Kirchgasser i odradila je najbolju slalomsku vožnju na stazi O.K.; najbolja Talijanka Daniela Merighetti, druga iz superveleslalomske etape kombinacije, u konačnici je pak utrku okončala na sedmom mjestu.

Svjetski kup za skijašice nastavlja se 21. prosinca kada se francuskom u Courchevelu vozi slalom.

Val d'Isere, O.K., superkombinacija:
1. Lindsey Vonn (SAD) 2:07.80
2. Elisabeth Görgl (Austrija) +0.46
3. Nicole Hosp (Austrija) +0.69
4. Anna Fenninger (Austrija) +0.77
5. Maria Riesch (Njemačka) +1.25
6. Michaela Kirchgasser (Austrija) +1.44
7. Daniela Merighetti (Italija) +1.45
8. Tina Maze (Slovenija) +1.55
9. Johanna Schnarf (Italija) +1.80
10. Margaret Altacher (Austrija) +1.97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!