Rukomet

Izabrane najbolje rukometašice

Ante Zovko • nedjelja, 19.12.2010.
Izabrane najbolje rukometašice
Foto: EPA

Idealna postava Europskog prvenstva za rukometašice ne broji nijednu Hrvaticu, okupirale su je igračice koje se bore za medalje uz jednu iznimku.

Na Europskom prvenstvu u Danskoj preostalo je samo podijeliti medalje, a prije toga postala su poznata pojedinačna priznanja.

Tako je najkorisnija igračica turnira Šveđanka Linnea Thostensson, koja je trenutačno treći strijelac prvenstva s 45 pogodaka. Izgledno je da će biti i najbolja jer joj suparnica iz finala, Norvežanka Heidi Loke, zaostaje deset pogodaka.

Objavljena su i imena preostalih igračica koje su ušle u idealnu postavu turnira. Najbolja vratarka je Norvežanka Katrine Lundle Haraldsen, a društvo joj čine suigračice Gro Hammerseng, najbolja razigravačica, i Heidi Loke, najbolja pivotkinja.

Osim Torstenson, u sastavu su još jedna Šveđanka, Johanna Wiberg, najbolja obrambena igračica. Danska ima dvije predstavnice, najbolje lijevo krilo Mie Augustesen i najbolje desno krilo Maibritt Kviesgaard.

Najbolja lijeva vanjska je Cristina Georgiana Neagu iz Rumunjske, a desna Španjolka Nerea Pena, koja jedina dolazi iz reprezentacije koja se nije probila u polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!