Rukomet

Bronca Rumunjkama

Ivana Strahija, Martina Oštrić • nedjelja, 19.12.2010.
Bronca Rumunjkama
Foto: EPA

U utakmici u kojoj je ukupno ubilježen 31 gol Rumunjke su slavile nad domaćicama Dankinjama i tako uzele broncu Europskog prvenstva.

U izuzetno napetoj utakmici Danske i Rumunjske u Herningu slavile su Rumunjke. Osim velike medalje s izazovne europske smotre, Rumunjke su pobjedom osvojile i ulaznicu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2011. godine, dok će Dankinje morati kroz doigravanje tražiti svoju vizu.

U utakmici u kojoj se jako teško dolazilo do svakog gola, mrežu protivnica načele su Dankinje tek u četvrtoj minuti. No, početna im prednost nije donijela mnogo, s obzirom da su sljedeći napadi pripali Rumunjkama koje su, do desete minute tri puta matirali Karin Mortensen.

Tri gola u mreži, a samo jedan postignut, dodatno je motiviralo Dankinje. Još su silovitije krenule u napad, te ponajviše zahvaljujući An Grete Norgaard preokrenule rezultat u svoju korist.

I jedna i druga ekipa u prvom je dijelu pokazala dosta rupa u napadu. Premda je utakmica bila neizvjesna, nije se igralo gol za golom, već bi se svaka momčad s nekoliko uspješnih napada za redom odvojila na dva do tri pogotka razlike. Nakon što su to učinile Dankinje, red je došao i na Rumunjke, koje su 5:6 preokrenule na na 9:6.

Rumunjke su distancu od pogotka prednosti iz prvog poluvremena vrlo uspješno održavale i u drugih 30 minuta. Koliko god da su se Dankinje približavale, nikako nisu uspijevale izjednačiti rezultat, dok su se gošće u dva navrata odvajale i na tri pogotka prednosti.

To im je u konačnici i donijelo broncu. Dankinje su uspjele tek izjednačiti, a koliko se rumunjska reprezentacija dobro branila govori i podatak kako u posljednje dvije minute niti jedan napad nije realiziran.

U domaćoj reprezentaciji najviše su se istakle Norgaard te Rikke Skov sa po četiri pogotka. Pobjedi Rumunjki najviše je pridonijela Cristina Neagu postigavši šest pogodaka.

EP za žene, utakmica za 3. mjesto, MCH Arena, Herning (DAN):
Danska - Rumunjska 15:16 (7:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!