Rukomet

Norvežanke obranile naslov

Martina Oštrić • nedjelja, 19.12.2010.
Norvežanke obranile naslov
Foto: EPA

Dvije najbolje reprezentacije, Norveška i Švedska, odmjerile su snage u finalnoj utakmici europskog prvenstva u Danskoj. U vrlo uzbudljivoj utakmici Norvežanke su obranile naslov iz Makedonije, te ponijele novu titulu prvakinja starog kontinenta. Utakmica je završila rezultatom 25:20...

U usporedbi s utakmicom za treće mjesto, u finalu europskog rukometnog prvenstva viđeno je pregršt golova. Isabelle Gulldén prva je otvorila golijadu donijevši Švedskoj početnu prednost. No, nije dugo trebalo Norvežankama da se zagriju. Osam minuta djevojke u žutim dresovima su promatrale kako braniteljice postižu četiri gola, nakon čega su, u dva napada, sve vratile na početnu prednost, a potom i povele.

Kad su konačno pohvatale sve konce na utakmici, Šveđanke, predvođene Linneom Torstenson, više nisu ispuštale vodstvo. Do najveće prednosti od tri pogotka viška došle su krajem prvog dijela. Norvežanke su ipak uhvatile priključak, te se na odmor otišlo samo s golom prednosti švedske reprezentacije.

Prvi napad u drugom dijelu donio je Norvežankama izjednačenje rezultata. To je bila samo uvertira za ono što će europske prvakinje pokazati u ostatku utakmice. Do sredine drugog poluvremena pogađale su sa svih strana, a iz napada u napad rezultat je rastao u njihovu korist.

S druge strane, Šveđanke su u 15 minuta uspjele pogoditi samo dva puta, a šest pogodaka zaostatka na semaforu za njih nije izgledalo nimalo lijepo. Koliko god da su se trudile, naišle bi na otpor obrane, ili odlične Katrine Haraldsen, a kad bi i ona zakazala, na putu bi im se našla vratnica.

Norvežanke su, kad se sve zbroji, ipak bile kvalitetnija ekipa. To su i pokazale na terenu, te su zasluženo obranile zlato. Već spomenuta Gulldén najbolji je strijelac švedske reprezentacije sa sedam pogodaka. Kod Norvežanki, Heidi Loke i Gro Hammerseng pet su puta parale protivničku mrežu, dok je Haraldsen sakupila 13 obrana.

EP za žene, finale:
Norveška - Švedska 25:20 (10:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.12.2010. u 22:34
    Očekivani trijumf Norvežanki,s obzirom da su Ruskinje igrale bez nekoliko standardnih igračica.Gledam ove Šveđanke,koliko su napredovale,u Švedskoj je ženski rukomet uvijek bio u drugom planu i daleko iza muškoga!!
    Obrisan korisnik