Rukomet

Canjuga: "Srbija nije lak protivnik"

Ivana Strahija • nedjelja, 19.12.2010.
Canjuga: "Srbija nije lak protivnik"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija igrat će doigravanje za Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv Srbije. Prva se utakmica igra u Hrvatskoj, druga u Srbiji.

Do Brazila 2011. Hrvatice će morati preko Srbijanki, odredio je ždrijeb u Danskoj danas. Plesom kuglica je djelomično zadovoljan Vladimir Canjuga, izbornik ženske rukometne reprezentacije, koji je rekao:

"Jedine dvije reprezentacije koje smo htjeli izbjeći bile su Njemačka i Srbija. Nismo imali sreće, to je ždrijeb, ali od te dvije najjače reprezentacije iz drugog bubnja dobili smo ipak nešto slabiju. Nije lagan protivnik, posebno zato jer je uzvrat na njihovom terenu. Moramo zato u prvoj utakmici potruditi se napraviti solidnu prednost tako da možemo mirnije na uzvrat jer će tamo biti sigurno paklena atmosfera. Ulog je ipak odlazak na Svjetsko prvenstvo, a tamo određuju putnici za Olimpijske igre."

Vezane vijesti

Pripreme za ta dva susreta, koja se igraju početkom lipnja iduće godine, bit će izuzetno važne, kaže izbornik: "Pokušat ćemo se barem tri puta okupiti do tog razdoblja, iako nećemo moći imati kompletnu ekipu. Moramo puno raditi kako bismo uspješno prošli kvalifikacije."

Protivnicama je zadovoljna Andrea Penezić, koja je komentirala: "Zadovoljna sam ždrijebom, jedino je nezgodno što drugu utakmicu igramo tamo. Bit će teško, puna dvorana i euforično. No mi se dobro poznajemo i mislim da smo bolje i da ih možemo pobijediti."

Hrvatska je inače na upravo završenom Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj zauzela ukupno deveto mjesto, dok je Srbija bila 14. i ispala u prvom krugu, kao posljednja ekipa u grupi A.

Hrvatice su u Danskoj pokazale dobru formu, pa je Penezić osma na završnoj ljestvici najboljih strijelaca, s 31 pogotkom od 62 šuta, a Kristina Franić je na diobi 11. mjesta, s 27 golova u 54 šuta. Lidija Horvat je 21., također dijeli mjesto, a bila je precizna u 23 od 49 šuteva. Prva Srbijanka na ljestvici najboljih strijelaca je Andrea Lekić s 18 golova u 32 šuta.

Što se golmanica tiče, naša Ivana Jelčić je na ljestvici 13. s učinkovitošću od 37 posto, dok je Jelena Grubišić 20. s 35 posto obrana. Srbija na toj ljestvici nema predstavnica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2010. u 17:52
    Nije ni jedan protivnih lak, osobito ako se slabo igra, ali ne znam što sad Canjuga filozofira, zar bi mu bolje bilo igrat protiv Crne Gore, Španjolske, Mađarske ili Danske možda? Nek bude sretan da su dobili Srbiju, ako to ne mogu proći onda nemaju što tražiti na svjetskom prvenstvu. (Bravo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik