Zimski sportovi

Poutiainen u vodstvu, Ana 12.

Mihaela Bradovski • utorak, 21.12.2010.
Poutiainen u vodstvu, Ana 12.
Foto: Kristijan Komarica

Već nakon prve vožnje trećeg slaloma sezone jasno je kako se razlika u utrci za Veliki globus neće promijeniti - i Maria Riesch i Lindsey Vonn nisu stigle do cilja. Ana Jelušić drugu će vožnju čekati na 12. mjestu...

Francuski Courchevel po prvi je puta u povijesti domaćin Svjetskog kupa, a stazu na kojoj se nisu snašle mnoge skijašice, a među njima i dvije najbolje u ovome trenutku, Maria Riesch i Lindsey Vonn, postavio je trener naše Ane Jelušić, Zoran Sobol. Osim spomenutog vodećeg dvojica iz prve jakosne skupine vožnju nije završila niti Christina Geiger.

Suprotno od njemačkih skijašica stazom su se dominantnom vožnjom spustile četvrta i peta na staru, Austrijanke Marlies Schild i Katrin Zettel koje su nakon svojih vožnji držale prva dva mjesta. No austrijsko se vodstvo nije dugo zadržalo, Finkinja Tanja Poutiainen sa startnim brojem sedam napravila je najbrže vrijeme čitave prve vožnje.

Jelušić se stazom spustila kao 18. i u cilj je stigla 10. Nakon vožnji prvih 30 skijašica Ana se smjestila na 12. mjestu. Nakon Ane prema cilju se spustila francuska skijašica Nastasia Noens i plasirala se na visoko treće, ispred Slovenke Maze i Talijanke Moelgg.

U konkurenciji za drugu vožnju više nisu niti, između ostalih, Michaela Kirchgasser, Veronika Zuzulova, Chiara Costazza i Anja Paerson, dok treća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Elisabeth Goergl zbog rehabilitacije lijevog koljena i pripreme za brze discipline nije niti nastupila.

Slalom, rezultati prve vožnje:
1. POUTIAINEN Tanja 48.27
2. SCHILD Marlies 48.38
3. NOENS Nastasia 48.64
4. MAZE Tina 48.93
5. MOELGG Manuela 49.10
6. ZETTEL Kathrin 49.14
7. ZAHROBSKA Sarka 49.22
8. PIETILAE-HOLMNER Maria 49.38
9. RIESCH Susanne 49.59
10. HOSP Nicole 49.63

...

12. JELUŠIĆ Ana 49.87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!