Nogomet

Ivica Križanac napustio Zenit

Borna Rupnik • utorak, 21.12.2010.
Ivica Križanac napustio Zenit
Foto: Duje Bonačić

Bivši hrvatski reprezentativac Ivica Križanac završava svoju pustolovinu sa Zenitom, premda se još mora dogovoriti o konačnom razlazu s klubom...

Ivica Križanac je po svemu sudeći odigrao svoju posljednju utakmicu za ruski Zenit iz St. Peterburga. S 31 godinom na leđima poručio je da će ili objesiti kopačke o klin, ili još možda zaigrati za splitski Hajduk.

"Spalletti je veliki gospodin. U klubu malo grintaju, no ne vjerujem da će me kazniti. Mislim da neće biti problema, na mom mjestu imaju četiri-pet igrača".

Vezane vijesti

"Ovo je moj oproštaj s igranjem u inozemstvu, no uvijek sam bio navijač Hajduka. Mene nije teško naći i tko me bude trebao naći će me. Želju imam, ali mora se puno toga poklopiti. Srce je jedno, ali treba misliti i glavom. Klub mora definirati trener, vlasnik, kadar... Trebale bi se i poklopiti ambicije. Ne volim biti drugi", prenosi Slobodna Dalmacija njegove riječi.

Treneru Lucianu Spallettiju svoju je odluku priopćio uoči dvoboja s AEK-om u posljednjem kolu Europske lige: "Sve se skupilo. Predugo sam u inozemstvu, odvojen od obitelji, a djeca su već velika. Takav sam čovjek da kada mi nešto uđe u glavu onda je to tako".

"Godinu dana je odluka ležala u meni, ali sam sada u par sati odlučio. Gledao sam u Rusiji snijeg kako pada, i pada, i pada... i rekao sebi - Ivo šta ti to treba? Rekao sam treneru Spalettiju da ne idem u Atenu na utakmicu s AEK-om, da moram doma", kaže.

Naravno, tim se potezom odrekao i nemalog dijela plaće, no ističe da stavlja obitelj na prvo mjesto, da želi više vremena provoditi s njima. Križanac se zbog zdravstvenih problema s leđima ranije bio oprostio od hrvatske reprezentacije, ali bi bio spreman, pretpostavlja se, za još poneke klupske izazove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani02.01.2011. u 00:30
    Ako Križanac dođe onda je jasno da on mora biti kapetan, apsolutni gazda na terenu i trenerova desna ruka. Ako to ne bude onda mu je bolje da i ne dolazi. Normalno je da bi Križanac bio pojačanje, to je igrač koji zna i želi pobjeđivati i ima radne navike.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik23.12.2010. u 06:01
    A tko će dat za Buljata 2 miliona € za relativno retardiranog igraača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2010. u 06:00
    Da dođe u Hajduk bio bi najbolji stoper ove naše jadne lige ni Dinamo boljeg nema. A što se plaće tiče non stop govori nešta o Hajduku pa ako ga toliko voli neka igra za 150.000 € godišnje potpiše godinu ipo. Igračima poviše 31 samo glup klub u našim okvirima daje plaću veću od 150.000 € jer jedna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2010. u 22:07
    Imao sam ga priliku gledati u nekoliko utakmica koje je odigrao za reprezentaciju i mišljenja sam da bi bio jedno veliko, enormno pojačanje za HNK Hajduk koji ovako i onako ima previše problema u obrani. Nebi sad htio ulaziti u to koga bi Hajduk treb prodati jer (očito) ne valja, ali trebalo bi se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2010. u 21:17
    dođi u dinamo
    Obrisan korisnik