Ostali sportovi

STK DR. Časl i HASTK Mladost Iskon u vodstvu

Damir Žbulj • subota, 25.12.2010.
STK DR. Časl i HASTK Mladost Iskon u vodstvu

Stolnotenisači i stolnotenisačice odradili su prvi dio sezone u Prvoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. Nakon devet odigranih kola u muškoj konkurenciji na vrhu je STK Dr. Časl iz Zagreba, dok su kod djevojaka zimsku pauzu na prvom mjestu ljestvice dočekale igračice zagrebačke HASTK Mladost Iskona, koje su u posljednjem kolu, u derbiju odigranom u Dugoj Resi, svladale ekipu Aquaestila te tako zaključile ovaj dio prvenstva bez izgubljenog susreta.

STK Dr. Časl iz Zagreba u muškoj konkurenciji suvereno je ovaj dio sezone zaključio na prvom mjestu prvenstvene ljestvice i to bez poraza, uz impresivnu meč-razliku 36:4. Odlične partije pružali su i stolnotenisači STK Donat iz Zadra. Završili su prvi dio prvenstva na drugom mjestu, a jedini poraz doživjeli su u šestom kolu na gostovanju kod vodeće momčadi lige. Na trećem mjestu su stolnotenisači iz GSTK Zagreb s omjerom pobjeda i poraza 7:2, dok je posljednje plasirana Velika Gorica Stanfar, ekipa koja u devet susreta nije uspjela stići do pobjede.

Po broju pojedinačnih pobjeda prednjači Tan Ruiwu, koji je za svoj Dr. Časl odigrao 13 susreta i u svima slavio. Odmah iz njega je Tomislav Kolarek iz Donata s 13 pobjeda ostvarenih u 14 odigranih dvoboja, dok je na trećem mjestu trenutno Luka Fučec iz varaždinskog Željezničara, koji je u 16 susreta upisao 11 pobjeda. Kod muških parova, najuspješniji su Tomislav Kolarek i Tomislav Zubčić (STK Donat) s osam pobjeda iz devet odigranih susreta, odmah iz njih po uspješnosti su Tan Ruiwu i Zeng Jia (STK Dr. Časl) te Marko Mataija i Luka Fučec (STK Željezničar Igea)

Kod djevojaka očekivano se na prvom mjestu našla ekipa HASTK Mladost Iskon iz Zagreba. Iz devet susreta ostvarile su isto toliko pobjeda, uz gotovo savršenu meč-razliku od 36:1. Stolnotenisačice Aquaestila iz Duge Rese tek su u posljednjem kolu na svom terenu doživjele jedini poraz i to od vodećih stolnotenisačica Mladost Iskona. Ovaj dio sezone na trećem mjestu završile su stolnotenisačice iz STK Varaždin s omjerom pobjeda i poraza 6:3, uz odličnu igru Bojane Poljak, koja se zajedno s Petrom Petek po uspješnosti nalazi na vrhu poretka parova.

Pojedinačno je najuspješnija Yoshida Mitsaki (STK Aquaestil), koja je u 13 odigranih susreta upisala isto toliko pobjeda. Na drugom mjestu uspješnosti nalazi se Zhou Yue (HASTK Mladost Iskon) s deset pobjeda iz deset odigranih dvoboja, dok se odmah iz njih našla Bojana Poljak (STK Varaždin), upisavši samo jedan poraz u 11 odigranih mečeva.

Zimska pauza u Prvoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi traje do kraja siječnja, kada će igrači i igračice ponovno krenuti u stolnotenisku akciju.

Prva hrvatska stolnoteniska liga - muški
Ljestvica:
1. STK Dr. Časl (Zagreb) 9:0
2. STK Donat (Zadar) 8:1
3. GSTK Zagreb 7:2
4. STK Libertas Marincolor (Dubrovnik) 6:3
5. STK Željezničar Igea (Varaždin) 5:4
...

Pojedinačni skorovi - muški
1. Tan Ruiwu (STK Dr. Časl) 13:0
2. Tomislav Kolarek (STK Donat) 13:1
3. Luka Fučec (STK Željezničar Igea) 11:5
...

Skorovi parova - muški
1. Kolarek/Zubčić (STK Donat) 8:1
2. Tan/Zeng (STK Dr. Časl) 7:0
3. Mataija/Fučec (STK Željezničar Igea) 6:2
...

Prva hrvatska stolnoteniska liga - žene
Ljestvica:
1. HASTK Mladost Iskon (Zagreb) 9:0
2. STK Aquaestil (Duga Resa) 8:1
3. STK Varaždin 6:3
4. STK Bjelovar 6:3
5. ŽSTK Pula 5:4
...

Pojedinačni skorovi - žene
1. Yoshida Mitsaki (STK Aquaestil) 13:0
2. Zhou Yue (HASTK Mladost Iskon) 10:0
3. Bojana Poljak (STK Varaždin) 10:1
...

Skorovi parova - žene
1. Poljak/Petek (STK Varaždin) 7:2
2. Zhou/Đurak (HASTK Mladost Iskon) 6:0
3. Bobetić/Vugrinec (STK Bjelovar) 6:3
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!