Rukomet

Fernandez: "Hrvatska za pamćenje"

Ante Zovko • nedjelja, 26.12.2010.
Fernandez: "Hrvatska za pamćenje"
Foto: Kristijan Komarica

Kapetan francuske rukometne reprezentacije za Le Parisien se prisjetio osvajanja tri velika naslova u protekle tri godine.

Francuska rukometna reprezentacija 2008. je na Olimpijskim igrama osvojila zlato u Pekingu, 2009. je u Hrvatskoj postala najbolja na svijetu pobijedivši u finalu naše reprezentativce, a sličan se scenarij ponovio i početkom 2010. u Austriji, gdje su Francuzi postali prva reprezentacija u povijesti koja je povezala tri najveća rukometna naslova.

Kapetan Jerome Fernandez prisjetio se finala iz Beča i slavlja protiv Hrvatske 25:21. "Kako zaboraviti posljednju minutu u prvom poluvremenu, bilo je straha jer oni nisu uvijek mogli postići pogotke. Sredinom drugog dijela osjetili smo da je naša obrana preuzela konce u svoje ruke. Osjetili smo da je naše vrijeme stiglo. Posljednje smo sekunde doživjeli kao olakšanje."

"Na svakom su turniru emocije drugačije, ovisno o tome što se događa tijekom godine. U Hrvatskoj 2009. snažno sam doživio svjetski naslov. Bilo je to za pamćenje. Jutro nakon finala saznao sam da mi umire otac. Odjednom su emocije postale osobne, dok su u Austriji bile kolektivne", kaže Fernandez.

"Pet minuta nakon što smo okrunjeni prvacima svijeta, svi smo rekli kako bi bilo sjajno kad bismo zaokružili hat-trick jer to nikad nitko nije učinio. Godinu dana smo živjeli za to i dogodilo se. Bilo je gotovo normalno", zaključio je kapetan koji će Francuze predvoditi i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Švedskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2011. u 16:23
    Neosporno imaju kvalitetu, ali i pomoć sudaca. Malo se prelako zaboravljaju grubosti Gila i Karabatića u obrani i stalne linije Babalua
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2010. u 19:52
    dovoljno govori da su bolji od nas i da su najbolji,ali vrijeme i talentirani klinci,to je naša šansa,jer puno smo mlađi od Francuza,a uz to bit će bez Narcissea u Švedskoj!A i Fernadez,braća Gille pa i Omeyer su daleko od nekadašnje forme,slomile su ih godine,a i Karabatić se tek vratio nakon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2010. u 19:51
    Pošteno kazano,nabili su nam veliki kompleks,od EP 2006 do EP 2010,igrali smo 8 puta protiv njih,izgubili smo čak 6 puta,dobili ih 2 samo puta!I to kad smo ih dobili u polufinalu EP 2008,oni su tad bili bez oba desna vanjska(Burdet i Abati),što znači bez lijevaka i bez prvoglj.krila Guigoua!!To... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2010. u 18:30
    magarac Francuski
    Obrisan korisnik