Rukomet

Alilović: "Hrvatska se nikad nije bahatila"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 27.12.2010.
Alilović: "Hrvatska se nikad nije bahatila"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni reprezentativci nastavili su s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Iako još nedostaju 'Nijemci' radi se nesmiljenim intenzitetom,a zabušavanja nema.

Radom u Karlovcu, kamo je naša reprezentacija otputovala na drugi dio priprema, oduševljen je mladi Zagrebov lijevi vanjski Nikola Špelić. Kaže: "Dečki su nas mlađe prihvatili kao da smo oduvijek tu, nema izdvajanja ni na treninzima ni u hotelu, a nama se to dakako sviđa. Posebno je pozitivan korak za naše karijere ti što u dvorani možemo mnogo naučiti od starijih igrača."

Treninzi su posebna priča, a 'švercanja' nema, ispričao je Špelić: "Svi rade sve, od kondicije, snage i tehnike do taktike, po dva sata dva puta dnevno. Svi se trude raditi što bolje i opravdati poziv."

Vratar Mirko Alilović je, nakon putešestvija na putu do Karlovca, kad se borio s burom, snijegom i općenito lošim vremenom, sretan što se opet nalazi u društvu dragih kolega: "Izuzetno smo motivirani obraniti srebro iz Hrvatske. Znam da mnogi sad očekuju zlato, svašta se priča i piše, no nitko od nas nikad nije govorio o zlatu. Čak dapače, hrvatska se rukometna reprezentacija nikad nije bahatila, na natjecanja smo uvijek išli pognute glave, dati sve od sebe."

Izbornik Slavko Goluža zadovoljan je što su se priključili Alilović, Sulić, Musa i Buntić: "Želimo ih što prije ukomponirati u ekipu, od njih očekujem mnogo, jer znam da mogu mnogo dati. Plan je da oni na treninge dolaze pola sata ranije, kako bismo ih što bolje pripremili."

Što se tiče popisa za zadnji dio priprema, Goluža je rekao: "Na njemu će biti 18 ili 19 igrača, sve ovisi o oporavku nekih onih su prošli operacije. Mislim da više od toga ne trebamo, jer ne bismo mogli kvalitetno raditi. No, nitko nije otpisan i mogu svakoga pozvati u slučaju potrebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2011. u 18:09
    Sretna nova godina reprezentaciji !! Zlato na prvenstvu! (i da kopi shvati da nije za rukomet nego za košarku) je (i da novi reprovozac (jasno gopijev) ne uzme nekog egzoika u svedenland))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2010. u 06:28
    Balič: KAO JEDNA OD NAJBOLJIH REPREZENTACIJA IDEMO U ŠVEDSKU PO ZLATO IN SVE MEDALJE KOJE ČE SE TAMO DJELITI ( Sportske novosti - sreijeda.) Baš je skromno...ha,ha,ha....
    Obrisan korisnik
  • irilov28.12.2010. u 16:33
    ne sićan se kad su nam igrači ulazili na jedno veliko natjecanje u tako dobroj formi ko sad. i, ako već mogu svatit da više nema venija, džombe i davora, nikako ne mogu prihvatit da ovdi nije bilo mista za dempu i peru...samo da slavko ne sjebe stvar...
    irilov
  • Obrisan korisnik28.12.2010. u 00:23
    Veliki plus ovoj reprezentaciji je što se nikad nisu bahatili, i što su na svakoj utakmici davali 100 %... A ne kao košarkaši i nogometaši, birat utakmice koje će igrat... ne omalovažavam ničije uspjehe, ali rukometna repka je primjer kako doći do medalje :)
    Obrisan korisnik
  • markoli27.12.2010. u 21:13
    vidi se da je prava atmosfera u repki... i to nas je uvijek krasilo... npr. srbi uvijek imaju odlicne igrace.. al momcadski duh nula..
    markoli