Zimski sportovi

Tessa Worley zapalila petardu

Antonija Pavlić • utorak, 28.12.2010.
Tessa Worley zapalila petardu
Foto: EPA

Francuska veleslalomašica Tessa Worley upisala je treću uzastopnu pobjedu u Svjetskom kupu, a petu u karijeri, slaveći u prvoj poslijebožićnoj utrci u austrijskom Semmeringu. Na pobjedničkom postolju pridružile su joj se Njemice Maria Riesch i Kathrin Hölzl, a do ove utrke vodeća u ukupnom poretku Svjetskoga kupa Lindsey Vonn pozicionirala se na vrlo dobro sedmo mjesto...

Francuska skijašica Tessa Worley ove je sezone veleslalomske pobjede već proslavila u Aspenu i St. Moritzu, a u pobjedničkom će ozračju ovoga tjedna napustiti i austrijski Semmering.

Na stazi simpatičnoga imena Panorami Worley je odlično ukombinirala najbolju poziciju iz prve vožnje s "povlasticom" da postavku vrata u drugom spuštanju odredi upravo njezin trener, upropastivši njemačko slavlje drugoplasirane Marije Riesch (+0.62) i trećeplasirane Kathrin Hölzl (+0.78).

Malo je nedostajalo da se titulom slavljenice, nakon mirne i odmjerene druge vožnje, navlas okiti Riesch, no ipak se vrlo malo moglo učiniti protiv sjajne izvedbe mlade Francuskinje u donjem dijelu Panorame.

Najbolja njemačka skijašica tako će morati malo odgoditi prvo veleslalomsko slavlje u Svjetskom kupu u karijeri, a u ovome trenuku moći će se zadovoljiti vraćanjem vodstva u ukupnom poretku, budući da je Lindsey Vonn u vrlo dobrom izdanju za sedmu poziciju uspjela upisati samo 36 bodova. No, četrdeset jedan poen razlike u koristi Njemice u srijedu bi se mogao i dodatno povećati, budući da je u Semmeringu na programu slalom.

Najbolja domaća uzdanica bila je pak s "drvenom" medaljom Elisabeth Görgl, dok je peto vrijeme u konačnici ostvarila Julia Mancuso, tek 18. u prvoj vožnji. Drugo mjesto iz jutarnje utrke nije uspjela obraniti na kraju šesta Slovenka Tina Maze, a poslije Vonn i Zettel na sedmoj i osmoj poziciji, utaborila se olimpijska pobjednica i vlasnica najbolje druge vožnje Viktoria Rebensburg.

Hrvatska u Semmeringu nije imala predstavnicu.

Semmering, veleslalom (Ž):
1. Tessa Worley (Francuska) 1:05.19
2. Maria Riesch (Njemačka) +0.62
3. Kathrin Hölzl (Njemačka) +0.78
4. Elisabeth Görgl (Austrija) +0.85
5. Julia Mancuso (SAD) +1.17
6. Tina Maze (Slovenija) +1.29
7. Lindsey Vonn (SAD) +1.40
8. Kathrin Zettel (Austrija) +1.52
9. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +1.75
10. Fabienne Suter (Švicarska) +1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!