Rukomet

Bez Čupića na SP?

Ivana Strahija • četvrtak, 30.12.2010.
Bez Čupića na SP?
Foto: Davor Sajko

Danas je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije predočio popis igrača na koje računa u završnom dijelu priprema za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Na njemu nema Ivana Čupića.

U jučerašnjoj utakmici Rhein Neckar Löwena Ivan Čupić ozlijedio je desno rame. Ono je iskočilo, i premda prve pretrage pokazuju da ozbiljnije štete nema, odnosno da ništa nije slomljeno, čekat će se do prvih dana siječnja i svježih nalaza na odluku hoće li Čupić moći, ili ne, na SP u hrvatskom dresu.

golužini izabranici

Vratari: Mirko Alilović, Marin Šego i Ivan Pešić
Lijeva krila: Manuel Štrlek i Ivan Ninčević
Desna krila: Vedran Zrnić i Jerko Matulić
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa i Renato Sulić
Lijevi vanjski: Blaženko Lacković, Drago Vuković, Tonči Valčić i Jakov Gojun
Srednji vanjski: Ivano Balić i Domagoj Duvnjak
Desni vanjski: Marko Kopljar, Denis Buntić i Luka Stepančić

Igrači koji su na čekanju i dolaze u slučaju naknadnog poziva: Marino Marić, Mate Šunjić i Franjo Lelić

Popis od 19 izabranika koje izbornik Slavko Goluža očekuje u posljednjoj fazi priprema, koja započinje 2. siječnja, siromašniji je stoga za naše reprezentativno desno krilo: "Da, ozljede su diktirale popis, ne znamo što će biti sa Sulićem i sa Čupićem", rekao je izbornik.

Povreda Čupića na popis je stoga uvrstila Jerka Matulića, o kojem je izbornik kazao: "Jerko je imao jako dobru sezonu u svom klubu, Splitu. Uklapa se u moju koncepciju igre, na njemu je da se dokaže i potvrdi povjerenje koje imamo u njega."

Kakvo je trenutno stanje sa Sulićem, pitali su novinari: "Sulić će najvjerojatnije biti u redu, ali će igrati na vlastitu odgovornost jer smo dobili dva oprečna liječnička mišljenja. Jedan je liječnik dakle imao pozitivno a drugi negativno mišljenje, a ja ne želim preuzeti tu odgovornost."

Sulić naime boluje od venske upale, no s tim je problemom došao na pripreme reprezentacije i nije dao da ga smeta prilikom treniranja. K tome, ako Čupićev oporavak prođe dobro, za očekivati je da će se moći pridružiti Hrvatima u drugom krugu SP-a u Švedskoj.

"Trebamo par dana odmora. Pridružuju nam se 'Nijemci', pa ćemo moći uigravati taktiku, do sad smo radili na podizanju fizičke spreme, dosta na obrani, a sad ćemo pokušati uigrati napad", kazao je Marko Kopljar.

Komentirao je Kopljar i Čupićevu ozljedu: "Danas Ivan ide na slikanje, nadam se da će pretrage biti pozitivne i da će se što prije vratiti. No, nikad naša reprezentacija nije oskudijevala na poziciji desnog krila. Sad nemamo Horvata i možda Čupića, ali imamo Zrnića, mladog Matulića, F. Lelića... Horvat i Čupić sigurno donose posebnu kvalitetu, ali koga nema, bez njega se mora."

Ponovno okupljanje reprezentacije je 2. siječnja u Karlovcu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2011. u 18:46
    Dečki se zavisi dal su si u dobrim odnosima s gospodinom" mamiiććem" hr rukometa, a negda zaigraju u repki i zetovi i sinovi (ja ih inače u komentarima zovem egzotiici). Tog Kopljaraaa čekamo ko mladog talenta več do 25.eete i neče ga niko u evropi. Taman smo se rešili Jose majstora... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2010. u 12:53
    Ajde, zar nikada nisi cuo onu "ne smijem vam reci da je Mirna Batina ljubavnica" igru rijeci... kad vec inzistiras.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2010. u 09:16
    Stepančić mi se čini kao odličan igrač za budućnost na Metličićevoj poziciji, posebno u napadu! Mislim da bi se na toj poziciji mogao izmjenjivati s Kopljarom na način: Stepančić u napadu, Kopljar u obrani! A i drago mi je da je nakon dugo vremena jedan Istranin u repki!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2010. u 19:27
    Znam da nije,ali htio sam bit pristojan i ne reć nebuloza,ali kad već inzistiraš...
    Obrisan korisnik
  • bozidar7830.12.2010. u 19:27
    Željko Musa jest rođen u Mostaru ali je on Ljubušak (njegovi su iz sela Klobuk kod Ljubuškog :)
    bozidar78