Rukomet

Francuzi bez Guillaumea Gillea!

Ivana Strahija • petak, 31.12.2010.
Francuzi bez Guillaumea Gillea!
Foto: Bruno Karadža

Najžešći hrvatski protivnici, i svjetski prvaci iz 2009., titulu će u Švedskoj morati braniti bez svog srednjeg vanjskog, Guillaumea Gillea. On je naime ozlijedio lijevo stopalo.

Kao što je njegov brat Bertrand propustio Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, tako će Guillaume Gille, jedan od ponajboljih igrača hamburškog HSV, morati propustiti svjetsku smotru u Švedskoj. Naime, kako javljaju francuski mediji, Guillaume je ozlijedio lijevo stopalo, a tek mu predstoje opsežne pretrage kako bi se utvrdilo koliko ga dugo neće biti na parketu.

najbolji sportaš hamburga

Koliko Guillaumea Gillea cijene u Hamburgu može se vidjeti i po nagradi koja mu je dodijeljena početkom 2010. godine. Tada je naime proglašen za najboljeg sportaša tog njemačkog grada za 2009. godinu.

G. Gille je u bundesligašu HSV od 2002. godine i kapetan je ekipe. Za HSV je ove sezone odigrao 16 od 19 bundesligaških utakmica i postigao 11 pogodaka.

Guillaume Gille, 34-godišnjak, s francuskom je izabranom vrstom osvojio sve, Olimpijske igre 2008., svjetska prvenstva 2001. i 2009., te europska prvenstva 2006. i 2010. Za francusku je izabranu vrstu odigrao 285 utakmica i postigao 669 golova.

Francuski izbornik Claude Onesta objavio je okvirni popis dvadesetorice igrača s kojima će obaviti posljednji dio priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a na njemu je 14 od 17 reprezentativaca iz Austrije, s EP-a s početka ove godine. Osim G. Gillea, nedostaje i Daniel Narcisse te Franck Junillon.

U posljednji dio priprema Francuzi kreću u nedjelju 2. siječnja, a 8. i 9. siječnja u Parizu igraju pripremni turnir s Argentinom, Hrvatskom i Korejom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2011. u 19:57
    Teško će oni bez Narcissa,i njegovih nekoliko golova u jakim utakmicama,starijeg Gillea i mogu da nadoknade.A čitam da im je upitano i najbolje lj.kirlio svijeta Guigou.Uz to Fernandez je daleko od nekadašnje forme,a i Karabatić je nagnječen!
    Obrisan korisnik
  • irilov01.01.2011. u 13:38
    dakle, sve isto osim ozlijeđenih gillea i narcissea...
    irilov