Rukomet

Goluža: "Posvećeni samo sebi"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 03.01.2011.
Goluža: "Posvećeni samo sebi"
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski rukometni izbornik u Karlovcu punom parom radi s igračima, koji su konačno svi na broju. No, još se ne razmišlja o konkretnim protivnicima u Švedskoj, već je naglasak na vlastitoj igri.

Hrvati su u Karlovcu konačno kompletni, nema doduše Čupića i Sulića, no njihove su zamjene u punom treningu. Stigli su i 'Nijemci', a izbornik Slavko Goluža komentrira: "Atmosfera je u redu, a igrači iz Njemačke su u dobrom stanju. Ipak, mi težimo perfekciji, a letvica je visoko postavljena, pa me zasmetalo što jučer nisu trenirali ni Vori ni Gojun zbog upale grla. Na žalost, ja na to ne mogu utjecat i pa se ne želim se osvrtati. Nadam se da ćemo danas poslijepodne biti kompletni."

O trenutnom tijeku priprema za SP u Švedskoj izbornik je kazao: "Nastavili smo gdje smo stali, na 6-0 obrani i cilj nam je što prije ukomponirati u igru momke iz Njemačke. Morat ćemo otkloniti neke njihove navike iz kluba, moraju se što prije uklopiti u sustav kojeg ja želim igrati. Već u utorak krećemo s obranom 5-1, dok ćemo tek pred kraj priprema raditi na napadu. Sad nam je najvažnije usavršiti obranu i polukontru, želim da dolazimo do laganih pogodaka, što nam je do sada nedostajalo u pojedinim utakmicama. Napadu treba samo 'glazura'."

Obrana dakle ostaje ključ hrvatske igre: "Odlučio sam se bazirati na obranu i polukontru, nemamo previše vremena za novitete. U napadu će uvijek isplivati neka individualna kvaliteta i doći ćemo do pogotka. Mišljenja sam da se kuća gradi od temelja, a temelj je obrana."

Od 8. siječnja Hrvatska će nastupati na turniru u Francuskoj, o kojem Goluža kaže: "Poslužit će nam taj turnir da odigramo dvije utakmice, i vidimo gdje smo i što. Jutarnje termine iskoristit ćemo za treniranje, pošto nemamo dovoljno treninga. Što se rezultata tiče, nemamo neki imperativ, ali bez obzira na to u kojoj postavi igrali, želimo pobijediti."

Iz Francuske će Hrvati odmah putovati u Švedsku i raniji dolazak iskoristiti za aklimatizaciju. O prvom protivniku još se ne razmišlja: "Analiziramo Rumunje, ali se za sad još bavimo samo sobom. Stručni stožer dobiva materijale, a kad stignemo do toga, ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Ponavljam, za sad od igrača tražim da što prije iz glava izbace rad u klubovima i da se posvete sustavu kojeg želim da igraju", kazao je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx06.01.2011. u 20:23
    Pričekajmo kraj prvenstva za eventualne kritike. Sada samo podrška hrvatskoj reprezentaciji. Ajmo Hrvati!!!!!!!!!!
    Zvrx
  • Obrisan korisnik06.01.2011. u 20:21
    ma daj pogledaj ga na sta on izgleda,ko tri šiptara jebote ni sunca ni mjeseca uz toliko stručnjaka u našoj zemlji on preuze repku,ok to su neke druge teme ali kakvo je sveukupno stanje države tako je i rukometa..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2011. u 03:41
    slavko ako bude pola trenera kakav je igrac bio, bit ce odlican. nemojmo ga unaprijed pljuvat, dajmo mu sansu da pokaze sto zna, a ja vjerujem da zna puno i optimist sam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2011. u 20:22
    kakav panj ovaj slavko,glumi preko medija neki rad,red i disciplinu..A razumije se u rukomet ko mare u krivi kurac,živi na staroj slavi kao igrač..eeee žali bože..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2011. u 19:43
    Idemo momci!!!!
    Obrisan korisnik