Rukomet

Oporavak Guigoua teče po planu

Maja Giljanović • utorak, 04.01.2011.
Oporavak Guigoua teče po planu
Foto: Dragan Kovač

Oporavak francuskog reprezentativca Michaëla Guigoua mjesec dana nakon operacije lijevog koljena teče po planu, lijevo krilo Montpelliera nalazi se u kampu reprezentacije u Capbretonu i suigračima će se u normalnom režimu treninga priključiti nakon turnira u Bercyju koji ovog vikenda igraju Francuska, Hrvatska, Južna Koreja i Argentina.

Deset dana prije prve utakmice Francuske na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj - protiv Tunisa u Kristianstadu - lijevo krilo europskih prvaka, branitelja naslova prvaka svijeta i olimpijskih pobjednika Michaël Guigou još nije spreman za najjače napore, ali oporavak igrača Montpelliera teče po planu.

Guigou je prije mjesec dana operacijom sanirao ozljedu lijevog koljena, a iz Capbretona u kojem francuska reprezentacija provodi posljednje dane priprema pred mini-turnir u Bercyju i potom odlazak na SP je izjavio: "Treniram dvaput dnevno po 75 minuta i zaista sve se odvija po zacrtanom planu. Povremeno još boli kod saginjanja i ujutro dok se mišići još ne zagriju ponekad me uhvate grčevi, ali sve u svemu osjećam se stvarno dobro".

U Parizu na turniru na kojem ovog vikenda igraju Francuska, Hrvatska, Južna Koreja i Argentina (Francuzi u subotu u 16:10 igraju protiv Gaučosa) Guigou neće biti na raspolaganju izborniku Claudeu Onesti, ali od sljedećeg tjedna suigračima će se pridružiti u punom treningu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.01.2011. u 03:33
    pa skoro da i jesu. kad pogledas zadnjih nekoliko natjecanja, mi i francuzi smo pomeli sve ostale.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2011. u 14:12
    Jer bi mogli pisat malo i o drugim repkama na svjetskom a ne samo o Francuzima,ispada kao da su nam oni jedini ozbiljni protivnici
    Obrisan korisnik