Rukomet

Ninčević: "Želim opravdati povjerenje"

Ivana Strahija • utorak, 04.01.2011.
Ninčević: "Želim opravdati povjerenje"
Foto: Dragan Kovač

Hrvatska rukometna reprezentacija radi prema planu i programu, a krenulo se i s uigravanjem napada. Izbornik Slavko Goluža sprema i 'specijalitete', kojima se nada donijeti prevagu na hrvatsku stranu u ključnim trenucima utakmica.

I današnji je trening u Karlovcu započeo s vježbama snage, a u drugom je dijelu na red došlo uigravanje napada: "Radili smo malo na taktičkom napadu na obranu 6-0, lagano se uštimavamo. Imamo malo vremena i nikako ne možemo ići u širinu, ali želim da ono što radimo bude kvalitetno", kazao je Slavko Goluža.

No, naglasak i dalje ostaje na obrani, o kojoj Goluža kaže: "Radimo još 6-0, jer to igraju svi naši bundesligaši, ali planiram i drukčiju obranu, koja će nam omogućiti brže i agresivnije transformiranje u napad. Cilj mi je napraviti pritisak na svakog protivnika s kojim budemo igrali, onemogućiti zamjene i prisiliti 'specijalce' da igraju i obranu." Tome je dodao: "Za takvu igru treba imati kondicije, biti trkački spreman. Naravno, to nećemo igrati 60 minuta, ali želimo imati spremnu i takvu igru jer bi nam u ključnim trenucima mogla donijeti prevagu."

Izbornik još nije želio govoriti o tome hoće li u Pariz povesti 18 ili 19 igrača: "Još ne znam, ali mogu reći da nam 19. igrač u Francuskoj ne znači baš puno."

Naš srednji vanjski Domagoj Duvnjak sretan je ponovnom susretu s reprezentativnim kolegama: "Svima nam je drago što smo na okupu, atmosfera je super i veselimo se svakom treningu, a Svjetsko prvenstvo jedva čekamo. Šteta što nema Čupića, Sulića i Horvata, što su ozlijeđeni, nadam se da se nitko više neće ozlijediti."

O prvim hrvatskim protivnicima u Švedskoj, reprezentaciji Rumunjske, Duvnjak je kazao: "Ono što smo igrali u Karlovcu i ono što ćemo igrati na SP bit će dvije sasvim drukčije utakmice. Doma smo lagano pobijedili, no vjerujem da će u Švedskoj biti teško. Rumunji imaju tu 6-0 obranu koju smo uspjeli razbiti u Karlovcu, nadajmo se da će tako biti i u Švedskoj."

A iz ekipe berlinskih Lisica pristigao je Ivan Ninčević: "Napokon sam i ja dobio priliku, sad je želim iskoristiti i opravdati ukazano povjerenje", kaže. Na poziciji lijevog krila izbornik Goluža uz Ninčevića na raspolaganju ima i Manuela Štrleka, o kojem Zadranin kaže: "Mislim da ima mjesta za obojicu. Svjetsko prvenstvo je dugo, turnirski sustav natjecanja iziskuje puno od igrača. Smatram da ja mogu njega, a on mene, upotpuniti i da se možemo dobro slagati."

Za sad su Skandinavci uvjereni da će upravo oni osvojiti medalje, dok Hrvatsku svrstavaju tek u drugi krug favorita. Ninčević komentira: "Bolje da oni misle da su favoriti. Mi ćemo ići od utakmice do utakmice, pa do finala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.01.2011. u 03:31
    da sula nije ozlijedjen dao bi ruku u vatru da cemo igrat finale, ako ne i uzet zlato. ovako vori opet mora sam, al je jadan na to vec naviko, pa sam veliki optimist da cemo opet uzet medalju.
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade05.01.2011. u 13:35
    Idemo do kraja nema predaje
    LeBronWade
  • Weasley04.01.2011. u 20:44
    pobjeda protiv francuske i zlato je naše
    Weasley
  • Tonco04.01.2011. u 18:35
    samo hrabro i zlato je nase
    Tonco