Rukomet

Varaždin kandidat za rukometno EP 2014.

Ante Zovko • srijeda, 05.01.2011.
Varaždin kandidat za rukometno EP 2014.
Foto: Davor Sajko

Vodstvo Grada Varaždina prihvatilo je ponudu Hrvatskog rukometnog saveza i bit će kandidat za suorganizaciju Europskog prvenstva za rukometašice zajedno s Mađarskom.

Grad Varaždin kandidirat će se za suorganizaciju Europskog prvenstva za rukometašice 2014. godine, kojeg se Hrvatska nada organizirati zajedno s Mađarskom, što bi bilo drugo veliko natjecanje za barokni grad u pet godina. 2009. godine Varaždin je bio jedan od domaćina Svjetskog prvenstva za rukometaše.

Osim toga, vode se pregovori da muška rukometna reprezentacija u ožujku odigra utakmicu s izabranom vrstom Španjolske u Dvorani na Dravi, a u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. Bila bi to prva utakmica muške reprezentacije u Varaždinu.

Hrvatska se nalazi u kvalifikacijskoj skupini 2, s Litvom i Rumunjskom. Nakon dva kola ima dvije pobjede, kao i Španjolska.

Potporu idejama da se u varaždinskoj dvorani uz Dravu igraju EP za žene i kvalifikacijska utakmica muške reprezentacije dao je i vlasnik dvorane, tvrtka Tehnobeton, koji se odrekao naknada za dvoranu u oba događaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2011. u 14:00
    u splitu ce se igrati muska kvalifikacijska..
    Obrisan korisnik
  • Weasley05.01.2011. u 14:00
    ako će se igrati u varaždinu - dolazim!
    Weasley
  • LeBronWade05.01.2011. u 13:33
    Imaju dvoranu
    LeBronWade