Rukomet

Balić: "Ne osjećamo pritisak"

Ivana Strahija • srijeda, 05.01.2011.
Balić: "Ne osjećamo pritisak"
Foto: Davor Sajko

Pred hrvatskim reprezentativcima je još svega par treninga prije polaska u Pariz, nakon čega se direktno putuje u Švedsku na Svjetsko prvenstvo. Reprezentacija će 8. i 9. siječnja u Parizu odigrati pripremni turnir, na kojem će osim Hrvata i Francuza sudjelovati i Koreja te Argentina.

Već u petak poslijepodne Hrvati lete za Pariz, gdje će odigrati pripremni turnir. Vremena za uigravanje, s obzirom da su 'Nijemci' stigli tek 2. siječnja, nije bilo baš mnogo, o čemu Vedran Zrnić kaže: "Svi mi jesmo u igračkoj formi jer smo u konstantnom trenažnom procesu u svojim klubovima, ali još nismo došli do željene razine uigranosti u reprezentaciji." Zato će turnir u Francuskoj našim rukometašima jako dobro doći: "Moći ćemo vidjeti kako sve to funkcionira, pogledati se poslije na snimci, vidjeti pogreške… Na Svjetskom prvenstvu ćemo, siguran sam, iz utakmice u utakmicu dizati formu", kaže Gummersbachovo, i hrvatsko, desno krilo.

Da je francuski turnir važan slaže se i Ivano Balić: "U Francuskoj nam je prvo i najvažnije da se nitko ne ozlijedi, a zatim nam je važno isprobati neke stvari koje smo vježbali na terenu, da vidimo mogli li proći. Rezultat nije toliko važan."

O očekivanjima od Svjetskog prvenstva Balić kaže: "Uvijek ima šest-sedam reprezentacija koje konkuriraju za naslov, no na kraj nekako dođu Hrvatska i Francuska. Ne ni bilo loše da opet bude tako. Mi znamo koje su naše kvalitete, znamo se boriti, u glavama smo isti od 2003. godine. Ne osjećamo neki pritisak."

Na to se nadovezao Igor Vori, kazavši: "Na Svjetskom prvenstvu možemo mnogo, ali ne riječima nego djelima. Imamo kvalitetu, imamo snagu, sad to treba pokazati na terenu. Uvijek smo bili skromni." Dosta se u medijima piše o medaljama, pa čak i zlatu, što naš pivot komentira: "Mislim da je to blesavo, danas svi treniraju i igraju rukomet. Španjolci recimo igraju fenomenalno, Francuzi su super bez obzira na ozljede, a posebna su opasnost Skandinavci, kojih par godina nema na visokom nivou, pa će pokušati iskoristiti šansu u domaći teren."

Francuzi su ozlijeđeni, ali ni Hrvati nisu u najjačem sastavu, ostali su pred SP bez Čupića, Horvata i Sulića, no Balić kaže: "Uvijek smo pred velika natjecanja bez nekoga, no na sreću ima mladih igrača koji to nadoknade."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2011. u 22:01
    Sretno junaci!!
    Obrisan korisnik