Rukomet

Vori: "Ne bježimo od titule favorita"

Ivana Strahija • četvrtak, 06.01.2011.
Vori: "Ne bježimo od titule favorita"
Foto: Davor Sajko

U petak hrvatska rukometna reprezentacija putuje u Francusku na pripremni turnir, a iduća stanica nakon toga je Švedska. Izbornik i igrači sad su počeli razmišljati i o protivnicima koji ih očekuju na Svjetskom prvenstvu.

Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, naglasio je još jednom kako je vrijeme za pripremanje bilo izuzetno kratko: "Imali smo malo vremena za pripremu, no pokušali smo ga iskoristiti na najbolji način. Radili smo dosta na obrani 6-0, potraj priprema i na 5-1 ta na tranziciji, a malo na napadu."

Zato će našim rukometašima dobro doći turnir u Francuskoj: "U Francusku idemo vidjeti što možemo napraviti da pobijedimo, iako nismo opterećeni rezultatom. Turnir ćemo iskoristiti za uigravanje, a jutarnje treninge za dodatni rad", rekao je Goluža.

Ipak 18

Na turnir u Francusku, te kasnije na SP u Švedsku, izbornik Slavko Goluža putuje s 18 igrača. S popisa je otpao Luka Stepančić, koji je bio u konkurenciji za desnog vanjskog.

Na SP idu:

Vratari: Mirko Alilović, Marin Šego i Ivan Pešić
Lijeva krila: Manuel Štrlek i Ivan Ninčević
Desna krila: Vedran Zrnić i Jerko Matulić
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa i Marino Marić
Lijevi vanjski: Blaženko Lacković, Drago Vuković, Tonči Valčić i Jakov Gojun
Srednji vanjski: Ivano Balić i Domagoj Duvnjak
Desni vanjski: Marko Kopljar i Denis Buntić

O pritisku javnosti Goluža je kazao: "Mi svi nešto priželjkujemo, ali treba biti skroman. Osobno nisam opterećen natpisima u medijima, kao ni porukama koje mi neki šalju i stavljaju na teret. Razmišljam isključivo o svojoj ekipi, želim da se igrači što prije i što bolje uklope."

Na početku priprema svi su manje-više izbjegavali govoriti o Svjetskom prvenstvu, no što se ono više približava više se o njemu i razmišlja. Tako je izbornik kazao: "Formu ćemo nadograđivati iz utakmice u utakmicu. Imali smo naime jako malo vremena, u kojem smo trebali i osvježiti i opteretiti igrače, a neke i vratiti u sustav. Mislim stoga da ćemo u najboljoj formi biti u dvije zadnje utakmice u skupini, protiv Srbije i Danske. To su za nas jako važne utakmice, jer želimo biti maksimalni i prenijeti maksimalni broj bodova u drugi krug. S Rumunjima u prvom susretu Prvenstva bit će nam jako teško, a ne smijemo se zavaravati onime što je bilo kad smo igrali u Karlovcu."

Posebno se Rumunjima posvetio u svojoj izjavi Igor Vori, koji je kazao: "U utakmici s Rumunjskom u Karlovcu poklopilo nam se sve, odigrali smo odličnu obranu i skoro stopostotno učinkovit napad. To se događa iznimno rijetko i bilo bi kontraproduktivno razmišljati o tome, jer će Rumunjska na Svjetskom prvenstvu biti sasvim drukčija priča. Rumunji će u utakmicu ući bez ičega za izgubiti, obično to je tako kad se igra protiv Hrvatske. Mi smo favoriti i od toga ne bježimo."

Pripremama je naš reprezentativni pivot zadovoljan: "Nitko se nije naknadno ozlijedio i to je odlično. Nismo imali baš puno vremena za uigravanje, pa moramo maksimalno iskoristiti utakmice u Francuskoj. Ne idemo tamo razvaljivati i pobjeđivati nego odraditi svoj posao i uigrati se do kraja. Najvažnije nam je u potpunosti uvježbati obranu."

Hrvatski reprezentativni vratar Mirko Alilović nada se k tome da će : "Sve manje i manje vremena svake godine imamo za pripremanje, pa smo se i ove spremili koliko smo stigli. Još imamo tjedan dana do početka SP-a. Nadam se da ćemo s Korejom i Francuskom u Parizu, odigrati dobro i ostaviti dobar dojam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Levi07.01.2011. u 08:00
    bojim se dugo smo u samom vrhu nekako me strah s ovim stožerom da to nećemo uspjeti održati mislim da goluža nije u stanju tu ekipu držati pod kontrolom, červar je počeo gubiti konce i u redu je što je odstupio goluža je živio duboko u njegovoj sjeni i stoga mislim da nije prava osoba za to, goluža... [više na forumu]
    Levi
  • Obrisan korisnik07.01.2011. u 02:57
    Pa samo tako se i moze uspjet: sa samopouzdanjem!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2011. u 00:51
    dugo na zlato čekamo. mislim da je vrijeme!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2011. u 23:19
    kad vidim ovog Kopljara slabo mi je...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2011. u 22:56
    Mislim da je došao trenutak (Prvenstvo) na kojem, nakon dugo vremena, neko od Nas i Francuza neće ući u zadnja 4 i to bih momentalno potpisao!? Nadam se da neće biti bespotrebnih ozljeda, a Goluža je; ne mislim pritom da sam strašno pametan, Hrvatska (evidentna) "najslabija karika"... Dečki, drž'te... [više na forumu]
    Obrisan korisnik