Nogomet

Soldo bio u igri za Poloniju

Ante Zovko • petak, 07.01.2011.
Soldo bio u igri za Poloniju
Foto: Sandro Donda

Predsjednik varšavske Polonije otkrio je u intervjuu kako je 14. trener u njegovu mandatu mogao postati i hrvatski stručnjak Zvonimir Soldo.

Zvonimir Soldo nakon jesenskog angažmana u Kölnu mogao je u novoj godini naći novi posao. Nudio mu ga je predsjednik Polonije iz Varšave Jozef Wojciechowski, ali se na putu našao - Köln.

Umjesto njega ustoličen je Nizozemac Theo Bos. "Moram priznati da sam bio i u pregovorima sa Zvonimirom Soldom, hrvatskim trenerom koji je vodio Köln. Izbor je bio težak, možda je on čak i bio prevagnuo, ali ga do lipnja još plaća Köln pa nije htio doći u Poloniju prije tog roka", otkrio je Wojciechowski u razgovoru za poljski portal Sport.pl.

Bos je potpisao na dvije i pol godine, ali predsjednik, brz na "okidaču", u ugovor mu je stavio klauzulu o mogućem raskidu ugovora za šest mjeseci. Wojciechowski, koji je klub preuzeo 2006., u svojem je mandatu već smijenio 13 trenera. Bos će biti treći u ovoj sezoni.

Polonia se nalazi na posljednjoj, osmoj poziciji u poljskoj ligi. Nakon 15 kola ima 20 bodova, dva manje od sedmog Gornika. Vodeća Jagiellonia Bialystok ima 30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2011. u 16:37
    Nakon Kolna, Soldin najveći potencijalni domet i bit će posljednjeplasirana momčad poljske lige. Ako bude imao sreće.
    Obrisan korisnik