Rukomet

Onesta: "Protiv Hrvata neće biti nezanimljivo"

Borna Rupnik • subota, 08.01.2011.
Onesta: "Protiv Hrvata neće biti nezanimljivo"
Foto: Kristijan Komarica

Francuski rukometaši, aktualni svjetski prvaci, marljivo se pripremaju za obranu svoje titule, a motiva im ne nedostaje, tvrde Nikola Karabatić i izbornik Claude Onesta...

Novi okršaj najboljih rukometaša Hrvatske i Francuske uslijedit će na pripremnom turniru u Parizu, uoči početka Svjetskog prvenstva u Švedskoj, a u francuskom taboru znaju da su očekivanja i ovoga puta isključivo usmjerena prema samome vrhu.

"Bilo koji rezultat osim osvajanja zlatne medalje bit će smatran neuspjehom", ne bježi izbornik Claude Onesta od pritiska na svjetskoj smotri.

Požalio se, međutim, na premalo vremena za pripreme: "Za Europsko prvenstvo 2002. godine pripremali smo se 24 dana, uz sedam ili osam prijateljskih utakmica. Sada se pripremamo 12 dana uz dvije utakmice. Zato je ključno imati iskusne igrače".

A hoće li osvajanja svih dostupnih naslova oslabiti želju francuskih igrača pojasnio je u francuskim medijima Nikola Karabatić: "Nipošto nam nije dosta. Naprotiv, povijesni trostruki naslov nam je samo motiv za daljnje uspjehe".

"Naviknuli smo se osvajati brojne titule", dodao je, a slično razmišlja i Thierry Omeyer, čuvar mreže koji se često pokazao previsokom preprekom za protivnike, uključujući i Hrvate.

"Jednostavno ne želimo drugima ostaviti prostora. Na Svjetsko prvenstvo idemo s velikim ambicijama, ali moramo ostati skromni. Znamo da će se sve druge momčadi potruditi da ne uspijemo", kaže.

Onesta je ukratko najavio i pripremni ogled Hrvatske i Francuske: "Neće to biti utakmica Hrvatske i Francuske kakve inače gledamo na velikim natjecanjima. Ali neće biti nezanimljivo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo08.01.2011. u 15:02
    Nije istina da protiv ne-Hrvata neće biti nezanimljivo
    chepo
  • madmax1708.01.2011. u 14:07
    Jedna od glupljih izjava, ova u naslovu.
    madmax17