Rukomet

Karabatić: "Hrvati neće kalkulirati"

Maja Giljanović • nedjelja, 09.01.2011.
Karabatić: "Hrvati neće kalkulirati"
Foto: Kristijan Komarica

Naišli su na žilaviji otpor nego su očekivali, ali Francuska i Hrvatska su odradile posao protiv Argentine i Južne Koreje i izborile finalni susret turnira u pariškom Bercyju. Posljednja međusobna utakmica dvije rukometne velesile odigrana u Beču u finalu Europskog prvenstva pripala je Francuzima, a Nikola Karabatić od posljednje provjere pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj od svjetskih i europskih viceprvaka očekuje pun angažman.

Francuska je u subotu u Bercyju naišla na čvrst otpor Argentine, olimpijski pobjednici, europski i svjetski prvaci prvi su put dobili zraka nakon 15 minuta (9:7), na poluvremenu su vodili 15:13 i na koncu slavili 30:27.

Izbornik Claude Onesta na klupi je cijelu utakmicu ostavio Dumoulina, pivota Detreza i krila Guigoua i Patyja, a nakon što je u vanjskoj liniji ostao bez Daniela Narcissea i Guillaumea Gillea prva opcija za koju se odlučio je trojac Accombray, Karabatić i Barachet.

Thierry Omeyer i Daouda Karaboue solidno su branili, Bertrand Gille i kapetan Jerome Fernandez su bili na svom standardnom nivou, a Guillaume Joli je sedmerce pucao 5/5. Francuski mediji kritični su u prvom redu na predstavu "ekscentričnog u napadu" Luca Abaloa kojem je šut bio na 50 % (4/8), a nisu ih oduševili ni "rezervirani" Bosquet i Ostertag.

Onesta je poslije susreta priznao: "Morat ćemo poboljšati razinu igre, podići brzinu protoka lopte, eliminirati nerezonske šuteve i greške u prijenosu lopte smanjiti na minimum, u protivnom drugi će se veseliti".

Karabatić je o Hrvatskoj izjavio: "Ne sumnjam da će pružiti 100 posto, kalkulacije im nisu u interesu jer kako bi inače radili na taktici i usavršavali svoj sustav igre", a Omeyer je zaključio: "Čeka nas težak test protiv europske sile, ali igramo pred svojom publikom, Bercy je naš dom i moramo pobijediti".

Prvi susret Francuske i Hrvatske nakon što su Les Experts u Beču prošle godine protiv nas osvojili naslov europskih prvaka i postali prva reprezentacija koja je aktualni i prvak Europe i prvak svijeta i olimpijski pobjednik igra se u 16.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!