Rukomet

Bojinović: "Možemo u drugi krug"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.01.2011.
Bojinović: "Možemo u drugi krug"
Foto: Nikola Movrić

Rukometaši Srbije slavili su u pripremnom dvoboju protiv reprezentacije Austrije. Bila je to posljednja provjera uoči početka Svjetskog prvenstva u Švedskoj...

Već u prvome dijelu srpski su reprezentativci stigli do prednosti od 12 pogodaka, a osim raspoloženih ofenzivaca koji su postigli 23 pogotka, odlično je funkcionirala i obrana u formaciji 5-1. Prema prikazanome važno oružje ove vrste bit će i brzi kontranapadi te sigurni vratari.

U nastavku susreta stručni je stožer isprobao nekoliko rezervnih varijanti, a izbornik Veselin Vuković može biti nezadovoljan tek padom koncentracije kod pojedinih igrača. Bez obzira na prikazanu nesigurnost u završnim minutama Srbija je slavila rezultatom 39:27.

"Dogovor je bio da odigramo pravu natjecateljsku utakmicu i da osim o igri vodimo računa i o rezultatu. Naravno da sam zadovoljan napravljenim u prvom dijelu, u drugom je bilo nekih stvari koje mi se ne sviđaju. Što se tiče visoke pobjede, naši protivnici nisu imali pravi tajming za pripremu utakmice i tu bi trebalo tražiti dio razloga za toliko naših pogodaka. Austrija je razbila Island, trebali su pobijediti Nijemce u gostima i ovaj je rezultat ipak pomalo nerealan. Probat ćemo od njih preuzeti tu njemačku disciplinu", bile su prve Vukovićeve impresije na susret.

Na izbornika se kratkom analizom nadovezao i vratar reprezentacije Darko Stanić: "Pokazali smo da smo maksimalno ozbiljno shvatili ovu posljednju utakmicu pred SP. Volio bih da se tako pripremamo i za sve ostale susrete koji nas očekuju. Ne bih nikoga izdvajao, svi su dali sve od sebe i svi zaslužuju jednake pohvale."

A doza optimizma živi i u Mladenu Bojinoviću koji unatoč problemima s koljenom vjeruje kako će upisati nastupe u Švedskoj. Srpskim je medijima otkrio kako u posljednje vrijeme ne osjeća bolove, ali kako je konačna odluka na njegovim francuskim liječnicima. "Nadam se da ću biti dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Moje stanje još uvijek nije u potpunosti jasno, po čitave dane znam provesti na pregledima kako bismo znali donijeti ispravnu odluku. Počinjem s trčanjem, ali morat ću proći još neke testove."

"Vjerujem da se možemo plasirati u drugi krug, a za dalje ima vremena", njegovo je pogled na izglede Srbije u odnosu na ostatak konkurencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!