Rukomet

Onesta odabrao, Ostertag otpao

Maja Giljanović • ponedjeljak, 10.01.2011.
Onesta odabrao, Ostertag otpao
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik olimpijskih pobjednika, europskih i svjetskih prvaka Claude Onesta objavio je popis 16 igrača koji će u Švedskoj braniti francusku zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine u Hrvatskoj.

Nakon turnira u Bercyju na kojem su prvo mjesto protiv Hrvatske osvojili "na mišiće" (28:27) izbornik Francuske Claude Onesta objavio je popis putnika na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj.

Zlatnu medalju koju su aktualni olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci osvojili i tada u finalu protiv Hrvatske i to u Hrvatskoj dvije će godine poslije braniti: Thierry Omeyer (Kiel), Daouda Karaboue (Toulouse), Jerome Fernandez (Kiel), William Accambray (Montpellier), Bertrand Roine (Chambery), Xavier Barachet (Chambery), Sebastien Bosquet (Dunkerque), Nikola Karabatić (Montpellier), Didier Dinart (Ciudad Real), Bertrand Gille (Hamburg), Cedric Sorhaindo (Barcelona), Michaël Guigou (Montpellier), Samuel Honrubia (Montpellier), Arnaud Bingo (Tremblay-en-France), Luc Abalo (Ciudad Real) i Guillaume Joli (Valladolid).

Od četvorke koja je otpala Cyril Dumoulin, Gregoire Detrez i Cedric Paty nisu zaigrali ni u Bercyju, a Sebastiena Ostertaga je zaustavila ozljeda lijevog butnog mišića.

Accambray i Roine debitanti su na jednom velikom natjecanju, a čeka iz krajnje delikatan zadatak: zamaskirati odsustvo ozlijeđenih Daniela Narcissea i Guillaumea Gillea. Prvi nastup na velikoj sceni čeka i Samuela Honrubiju i Arnauda Binga, Honrubia koji se Onesti nametnuo odličnom polusezonom u Montpellieru i u Bercyju je pokazao potencijal, a Bingo je profitirao ozljedom Ostertaga.

Francuska prvu utakmicu u Skupini A igra 14. siječnja protiv Tunisa u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo12.01.2011. u 22:48
    Ajmo Tunis!
    chepo