Rukomet

Onesta: "Hrvatska traži pun angažman"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 10.01.2011.
Onesta: "Hrvatska traži pun angažman"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su Hrvatsku pobijedili 28:27 i osvajanjem se prvog mjesta na turniru u pariškom Bercyju dodatno osokolili francuski je izbornik Claude Onesta bio zadovoljan prikazanim.

Izbornik olimpijskih pobjednika, svjetskih i europskih prvaka Claude Onesta poslije slavlja u Bercyju protiv Hrvatske (28:27) je izjavio: "Odigrali smo neusporedivo u odnosu na utakmicu protiv Argentine, bili smo ozbiljni i zadovoljan sam mada još ima prostora za napredak, malo nam je obrana 'štekala'".

"Tražio sam od igrača pravi pristup, protivnik kao što je Hrvatska traži pun angažman. Dinart je standardno bio mozak obrane, Abalo je bio na visini zadatka, Bosquet je odigrao dobro prvo poluvrijeme, u globalu smo odigrali dobro kao momčad i veseli me da smo se publici odužili kako je i zaslužila".

Nikola Karabatić se nadovezao: "Presudilo je što smo u nastavku zaigrali brže, protok lopte je u prvom poluvremenu bio prespor, a u drugom smo zaigrali čvršće i u obrani", a Didier Dinart je zaključio: "Protiv Argentine smo odigrali osrednje, protiv Hrvata smo, međutim, pokazali bolji pristup, a i mišići su se opustili nakon napornih treninga i rada u teretani. Hrvatska je uvijek neugodan protivnik, ali velike momčadi znaju isprovocirati svoju šansu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 23:36
    sanjam dan kada ćemo dat Franuzima po pi.ki! Finale, 5 sek. prije kraja, neriješeno. Balić uzima loptu i zabijaa! Uff...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 21:37
    Najlakše je reći i svaliti krivnju na suce,činjenica stoji da oni nas od 2006 stalno peglaju i nabijaju komplekse,mi smo ih dobili samo 2 puta od 2006(Norveška 2008 i nebitna ut.na SP kod nas)!Jednostavno bolji su,imaju puno bolju vanjsku liniju od naše i tu je ključ 90% toga!!Jučer je bilo dosta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zvrx10.01.2011. u 20:43
    Možda i jesu bolji al jednom ćemo ih iznenadit i dobit. Npr. u finalu u Švedskoj...
    Zvrx
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 20:34
    bolji su od nas i točka. falila su im dva jako važna igrača i dobili su nas...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 19:34
    da vam sucu nisu sudili 8 sedmeraca u zadnjih 15 minuta puno bi vam to znacilo
    Obrisan korisnik