Rukomet

Wilbek na Hrvatsku bez Knudsena

Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2011.
Wilbek na Hrvatsku bez Knudsena
Foto: Nikola Movrić

Ulrik Wilbek, izbornik danske rukometne reprezentacije pred početak Svjetskog prvenstva ostao je bez pivota Michaela Knudsena...

Izbornik Danske, reprezentacije koja će u skupini C odmjeriti snage s izabranicima Slavka Goluže, od ranije zna da više ne može računati na vratara Kaspera Hvidta i Larsa Jorgensena, jednog od stupova obrane.

Stoga se povratak 32-godišnjeg pivota čekao dugo i s velikim nadama u pozitivan rasplet, no posljednji testovi i liječnički pregledi doveli su do zaključka kako Knudsen nije spreman za napore koje sa sobom nosi nastupanje na Svjetskom prvenstvu.

"Funkcionalnost i pokretljivost koljena su na razini kao i kod bilo kojeg drugog pojedinca, ali mišići oko istog koljena još uvijek nisu spremni za napore koji bi ga čekali na SP-u", javnost je o ovom izostanku obavijestio izbornik danske vrste.

Zbog važnosti koju ovaj igrač ima na ostatak momčadi, ali i njene rezultate Wilbek nije isključio mogućnost njegova priključenja u drugoj fazi Prvenstva ili polufinalnom susretu dođe li Danska do njega, no sigurno je kako će propustiti susret s Hrvatskom.

Sigurni putnici u Švedsku su vratari Niklas Landin i Soren Rasmussen, lijeva krila Lars Christiansen i Anders Eggert, desna krila Hans Lindberg i Lasse Svan Hansen, pivoti Jesper Noddesbo i René Toft Hansen te vanjski Mikkel Hansen, Lasse Boesen, Bo Spellerberg, Thomas Mogensen, Mads Christiansen i Kasper Nielsen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 15:47
    Kolikoja znam da se Hvidt povukao na EP prošle godine!danska je u padu nakon 2008,odlaskom Bouldsena,sad nemaju Hvidta kao ni Jorgensena a ni ozljeđenog Knudsena,još im igra stari Christinsen i nešto malo mlađi Boessen i Spellberg.Danska je nikad slabija,mislim da će ih Srbi dobiti!!
    Obrisan korisnik
  • Weasley11.01.2011. u 14:48
    ne smije nas oslabljena danska sad zavarati...chepo i drugi su mislili nema šole i sigurno pobjeđujemo, a sad je alilović zabljesnuo...moramo ostati na zemlji...nadam se da ćemo drugi krug započeti sa 6 bodova
    Weasley
  • chepo11.01.2011. u 12:57
    Ako nema Hvidta, Hrvatska dobiva
    chepo