Rukomet

Hladne i skliske hokejske dvorane

Ivana Strahija • utorak, 11.01.2011.
Hladne i skliske hokejske dvorane
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski rukometaši polako ulaze u kolotečinu završnice priprema za Svjetsko prvenstvo, a izuzetno su zadovoljni odlukom da u Švedsku dođu što ranije. Stići će se tako naviknuti na specifične uvjete u dvoranama.

"Tek se sada vidi koliko smo pametan potez povukli kad smo direktno iz Francuske krenuli za Švedsku i nismo gubili vrijeme s povratkom u Hrvatsku. Manje smo se umorili od puta, a stignemo se i bolje prilagoditi na uvjete u kojima ćemo igrati", kazao je izbornik Slavko Goluža.

I dok se svi slažu da je smještaj odličan, kao i hrana, nitko nije oduševljen uvjetima treninga u hokejskim dvoranama, u kojima će se i igrati Svjetsko prvenstvo: "Pod terenom je led i jako je tvrdo. Neće biti lako, ali tu smo da se borimo i odigramo, kao i svi ostali. Vjerujem da ni jednoj reprezentaciji na takvom terenu nije lako i da će se svi morati prilagođavati", rekao je Domagoj Duvnjak.

S time se složio i Marin Šego: "Osim što je podloga tvrda, ujedno je i pomalo skliska. Mislim da je problem u tome što je ispod led, kojeg Šveđani neće otapati za Svjetsko prvenstvo, nego je gore stavljena podloga. No, kako je ispod led, a odozgo radi grijanje, stvara se kondenzacija. Uz to je i hladno."

Novo pravilo

Izbornici po novom pravilu koje je uvedeno imaju pravo zvati tri minute odmora u jednoj utakmici. Naš je izbornik Slavko Goluža to komentirao: "U jednom poluvremenu možemo zatražiti dva time-outa, to je novost. Osobno ne vidim da se nešto spektakularno promijenilo time."

Na stranu hladnoća te tvrda i skliska podloga, reprezentativci su nestrpljivi da Prvenstvo konačno počne. Duvnjak priča: "Jedva čekamo da natjecanje počne, jedva čekamo Rumunjsku. Uvijek je tako pred početak prvenstva i uvijek nam se čini da dani užasno sporo prolaze."

Ne čekaju međutim besposleno nego se naporno radi, a o treninzima izbornik Goluža kaže: "Jučer smo iskoristili trening da malo obnovimo snagu, istrošili smo se u Parizu. Dosta je bila teška utakmica protiv Koreje i dosta se trčalo, a protiv Francuza smo konstantno bili u jakom kontaktu. Oni koji su više igrali imali su jučer teretanu, ostali su bili u trkačkom treningu u dvorani, dok smo jutros odradili taktički trening. Uvidjeli smo pogreške koje moramo popraviti iz te dvije utakmice u Parizu. Sad prelazimo na rad na napadu, moramo se uštimati za Rumunjsku koja nam je izuzetno važna. Nakon toga ćemo hvatati zalet za posljednje dvije utakmice."

Elaborirao je izbornik pogreške koje želi ispraviti prije no što semafor krene odbrojavati minute u utakmici protiv Rumunja: "Primili smo dosta pogodaka iz tranzicije. Jesmo se mi vratili u obranu, ali se nismo organizirali. Dakle, tražim maksimalnu koncentraciju u tih prvih par sekundi, trebamo imati bolje postavljanje u obrani i gustoću. Isto tako, u par navrata smo izgubili gustoću i malo se raširili, a to znali iskoristiti igrači poput Fernandeza i Karabatića."

Što se susreta s Rumunjskom tiče, reprezentativci samo o tome misle: "Spremni smo za Rumunjsku. Prva je utakmica prvenstva uvijek teška, uvijek se mučimo, ali nadam se da ćemo to razbiti pobjedom. Treba zaboraviti ono iz Karlovca, pobjedu od +12, mislim da će ovo biti sasvim druga utakmica. No, mislim da ako odigramo svoju igru, ako budemo pravi, možemo se nadati pobjedi", kaže naš vanjski igrač Duvnjak.

Vratar Šego tome dodaje: "Na svu sreću, kompletni smo i nitko se nije ozlijedio. Ako uđemo u utakmicu protiv Rumunjske 100 posto motivirani, neće biti problema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 21:44
    @skodarap : evo čitaj : http://www.fieldhockeyforum.com/index.php?topic=2117.0 ajde priznajte!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 00:53
    bas me zanima di na svjetu ima dvorana za hokej na travi - normalno kad se kaze hokejske drovrane da se misli na hokej na ledu (iako je i meni normalnije "hokejaške") :) @bogomdani: mozda hokejaši i hokejisti :)
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani12.01.2011. u 00:17
    Hahaha, koja rasprava... A mene zanima jesu li hokejaši ili hokejci? :-))))))
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 23:23
    e moj Ivore, tebi neke stvari nisu jasne..OK, ti si moderator i "pobjedit" ćeš tak što ćeš moj post obrisat. "Tekma" je Slovenska riječ, "balun" je dalmatinska inačica riječi lopta. Miješaš kruške i jabuke. Hokejski je za hokej na travi, hokejaški je za hokej na ledu i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ivor11.01.2011. u 22:40
    ako u hrvatskoj gramatici nema razlike između hokeja i hokeja na ledu, a nema, onda u hrvatskoj gramatici nema razlike između hokeja i hokeja na ledu, dakle - hokejski je ispravno... i točka... mislim, negdje je u praksi uvriježeno govorit "tekma" umjesto utakmice ili "balun" umjesto lopte, ali to... [više na forumu]
    ivor