Rukomet

Brand otpisao Jansena

Ivana Strahija, Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2011.
Brand otpisao Jansena
Foto: Kristijan Komarica

Njemačka rukometna reprezentacija u Švedsku je otputovala bez igrača HSV-a, Torstena Jansena. Odluka izbornika iznenadila je i šokirala mnoge...

Izbornik Heiner Brand objavio je popis 17-orice igrača, a uoči prvog susreta prvenstva, onog protiv Egipta u petak, 14. siječnja, precrtat će još jedno ime.

34-godišnji se Jansen u dogovoru sa šefom stručnog stožera odlučio na pauzu od 10 mjeseci, želeći se ponajprije odmoriti od dvostrukih napora kroz koje je posljednjih godina prolazio. No niti u jednom se trenutku njegovo sudjelovanje na SP-u nije dovodilo pod znak upitnika jer je preko nekoliko puta Brand javno isticao koliko mu Jansen potreban.

Sve do ove šokantne odluke bio je prva osoba u kadru od izbornikova povjerenja. "Oslanjam se na njega za Svjetsko prvenstvo. Jansen naime nije dobar samo u napadu već je i u obrani agresivan i efikasan", zborio je u prosincu 58-godišnji strateg.

Jansen je tada ponovno obukao reprezentativni dres i zaigrao u pripremnom susretu protiv Poljske. Svi, pa i on sam, na te su minute gledali kao na povratak u krug repezentativaca. Šok je uslijedio nakon 178 nastupa i 503 pogotka - Svjetsko prvenstvo proći će bez njega.

Dosadašnje njemačko lijevo krilo po primitku izbornikove odluke oprostilo se od suigrača u pripremnom kampu u Ahrensburgu, a čini se kako je ovo početak kraja njegovih reprezentativnih akcija iako je sve do nedavno tvrdio kako mu je cilj odlazak na Olimpijske igre 2012. godine.

"Bila mi je ovo jedna od najtežih odluka otkako sam izbornik. Toto je zadužio reprezentaciju", rekao je Brand i objasnio: "Naravno da je on bio razočaran. Mogu to razumjeti jer je riječ o izuzetno ambicioznom sportašu. Ali ja ne smijem tražiti elegantno rješenje nego ono koje je najbolje za momčad i savez."

Na poziciji ljevog krila njemački se izbornik odlučio za Uwea Gensheimera te Dominika Kleina. Po tri igrača na dispoziciji imat će na poziciji pivota, čuvara mreže te lijevog vanjskog. U utakmici protiv Islanda prošloga vikenda Brand je testirao nove verzije obrane, u kojima je spomenuti dvojac na lijevoj strani zadovoljio očekivanja.

"To je dodatak našoj obrani 6-0, u varijanti 5-1 obojicu koristim kao isturene igrače. Bit će nam to dodatna opcija za Švedsku", pojasnio je Brand.

Njemačka 17-orica:
Johannes Bitter, Silvio Heinevetter, Carsten Lichtlein, Oliver Roggisch, Sebastian Preiß, Jacob Heinl, Pascal Hens, Adrian Pfahl, Holger Glandorf, Sven-Soren Christophersen, Michael Kraus, Lars Kaufmann, Michael Haaß, Uwe Gensheimer, Dominik Klein, Patrick Groetzki, Christian Sprenger

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!