Rukomet

Australski amateri love dvije pobjede

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.01.2011.
Australski amateri love dvije pobjede

Rukometna reprezentacija Australije jedna je od onih "egzotičnih" sudionika smotre najboljih, a kako se ne radi o sportu koji na ovom kontinentu uživa veliku popularnost okupljeni kadar bio je primoran sam financirati odlazak u Švedsku...

Australci poručuju: "Učinili smo to zbog ljubavi prema ovom sportu".

Kakvo je zapravo stanje u australskom rukometu otkriva i činjenica da su top igrači ove reprezentacije u svojoj zemlji u statusu amatera. Potpuni je to kontrast europskim zemljama, a zbog istog razloga i sami Australci priznaju kako je Europsko prvenstvo daleko kvalitetnije od onog na svjetskoj razini.

"Definitivno nam nije lako, ali trud koji je svaki od nas uložio da otputujemo u Švedsku dovoljno govori koliko smo ozbiljni i odlučni u ovome što radimo. Svaka žrtva je vrijedna prezentiranja pred očima i kamerama čitavog svijeta", riječi su krila Jamesa Blondella. "Savez nam je platio opremu i pokrio hotelske troškove, no svaki je pojedinac morao dodati još dvije tisuće američkih dolara iz svog džepa."

Osim financijskih problema australski su rukometaši teškom mukom dobili dozvole svojih nadređenih da na više od 15 dana napuste radna mjesta i posvete se onome što mnogi u Australiji smatraju skupim hobijem.

"Nije lako kombinirati posao, studiranje i treninge, takav način i tempo života znači mnogo odricanja i planiranja. Mnogi od nas ipak su sretni što na poslu imaju razumijevanje za ovo čime se bavimo", dodao je kapetan reprezentacije Josh Parmenter, inače zaposlenik u jednoj odvjetničkoj tvrtki.

Australija je na Svjetskim prvenstvima do sada nastupala pet puta i nikada nije postigla bolji plasman od 21. mjesta. Realnost je i uoči Švedske na prvom mjestu. "Plasman u drugi krug natjecanja teško je očekivati. Većina momčadi kojima ćemo se suprotstaviti su pravi profesionalci s profesionalnim trenerima. No odigramo li najbolje što možemo pobjedu protiv Alžira bismo mogli upisati. Protiv njih i protiv Rumunjske igrat ćemo na pobjedu. Završiti Prvenstvo s dvije pobjede bilo bi sjajno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH13.01.2011. u 19:41
    Ovi Australci se nepotrebno razmeću suludim planovima, ipak je Rumunjska Mount Everest za njih. Vjerujem da će ih i Alžir natrpati barem 7-10 razlike.
    ALGHAZANTH
  • mistik913.01.2011. u 16:32
    ta ekipa je imala prošle godine prije svjetskog prvensta u Hrvatskoj pripreme po Slavoniji i igrali su protiv Nexe-a 2 i jedva dobili jedan razlike a čisto informativno Nexe 2 je ekipa koja igra u 3 HRL istok tako da je znači reprezentacija Australije negdje u rangu te 3 HRL istok
    mistik9
  • Zdren13.01.2011. u 15:24
    još protiv Alžira da, al protiv Rumunja...
    Zdren