Rukomet

Njemački izbornik favorizira Francuze

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.01.2011.
Njemački izbornik favorizira Francuze
Foto: Kristijan Komarica

Tko su glavni favoriti Svjetskog rukometnog prvenstva? Zbog čijih je izostanaka Prvenstvo izgubilo dio svoje kvalitete i prije samog starta? Koliko daleko može Njemačka? Na sva je ta pitanja uoči današnjeg otvaranja SP-a odgovor dao njemački izbornik Heiner Brand...

Izbornik njemačke nacionalne vrste kao najveće favorite prvenstva istaknuo je reprezentativce Francuske, osvrnuo se na njihove aktualne probleme, na prednosti i mane svoga kadra, ali i na nekoliko pojedinca za koje smatra da će nedostajati na ovoj smotri najboljih.

Glavni favorit Prvenstva:

"Rukomet u zemljama sa slabijim rezultatima, odnosno siromašnijom povijesti, napreduje iz godine u godinu i polako postaje istina da gotovo svatko može zapapriti favoritima. No bez obzira na tu činjenicu, Francuska je favorit broj jedan za još jednu u nizu zlatnu medalju. Problem bi im mogao biti izostanak Daniela Narcissea i Guillaumea Gillea, ali moje je osobno mišljenje da će to kolektiv poput njihova već nekako nadoknaditi."

Stefan Kretzschmar: "Po imenima i kvaliteti pojedinaca možemo se nositi sa svim favoritima, Njemačka je po individualnom potencijalu jača od svih ostalih reprezentacija. Ispred nas može biti samo Francuska."

Tko bi ga mogao ugroziti?

"Moji pritajeni favoriti su Poljaci. Ne trebam dodatno opisivati snagu Hrvatske, Danske ili Španjolske. Tu je i Švedska kao domaćin. A ako će sve ići savršeno, u planove najboljih mogla bi se upetljati i Njemačka. Tu se sjetim izjave Stefana Kretzschmara - niti jedna momčad nije toliko individualno snažna kao Njemačka."

Realne šanse Njemačke:

"Svakom sportašu želja je stići do samoga vrha pa će to biti i naš krajnji cilj. No ono što se realno mora ostvariti je ulazak u polufinale. Želimo li za to zadržati što veće šanse jasno nam je da protiv Francuske ili Španjolske moramo ostvariti barem remi. Jedna sportska mudrost kaže kako napad donosi pobjede, a obrana titule. Mislim da je to snažniji dio mog sastava, vratari su nam svjetske klase, izostanak Torstena jest rizik, ali smatram da bi i na toj poziciji mogli biti uspješni. Jedini problem mogao bi se dogoditi ukoliko prva obrambena varijanta ne uspije pa se uvučemo u stalno mijenjanje."

Tko će nedostajati?

"Rusija. To je ujedno i najveće iznenađenje kvalifikacija. Što se tiče pojedinaca, osim onih francuskih, gubitak za njihove reprezentacije, ali i ukupnu kvalitetu prvenstva, su izostanci Marcusa Ahlma i Filipa Jiche."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 07:45
    Ako Kretzschmar to misli (naravno, pretpostavimo da je potpuno objektivan - nema razloga ne biti :D), super... Samo je pitanje zašto su u zadnjih 5 godina osvojili jednu medalju ako im samo fali kolektiv?
    Obrisan korisnik
  • cameosis13.01.2011. u 23:11
    krivo su shvatili kretzschmara -- govorio je o hrvatskoj.
    cameosis
  • irilov13.01.2011. u 17:23
    mislim da je u pitanju krivi prevod-nije to kretzschmar reka, već nešta drugo.
    irilov
  • dajmituprijavuvecjednom13.01.2011. u 17:02
    "niti jedna momčad nije toliko individualno snažna kao Njemačka" -ovdje se jače posrao, Nijemci nikad nisu individualno najjači, njima je uvijek momčad na prvom mjestu. ali zadnjih godina i to šteka. nemaju više pravu ekipu.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik13.01.2011. u 16:48
    brko kenja. dobit će on po pi.ki od nas :-)
    Obrisan korisnik