Rukomet

Vori: "Ludo je to reći"

Ivana Strahija • četvrtak, 13.01.2011.
Vori: "Ludo je to reći"
Foto: Davor Sajko

Prvu konferenciju za novinare održala je hrvatska reprezentacija u Švedskoj, a pripadnike medija najviše je interesiralo kako Hrvati gledaju na svoj status favorita za naslov.

O statusu favorita najzanimljiviji je bio odgovor proslavljenog hrvatskog pivota Igora Vorija, koji je rekao: "Lijepo to zvuči. Svi govore Hrvati i Francuzi, to je praktički već gotova stvar, u finalu su. Mislim da je to totalno ludo reći, jer ako pogledamo, i Danska i Poljska i Švedska i Island i Srbija i Španjolska – to su sve velike momčadi, odlučuju nijanse. Mi moramo ići stoga korak po korak, prva nam je utakmica Rumunjska, a nakon nje ćemo razmišljati o daljnjim susretima."

Vedran Zrnić pak je otkrio svoje favorite ovog izdanja svjetske smotre: "Poljska, Španjolska, Francuska, Srbija, Švedska, Danska i mi, ima nas šest-sedam koji konkuriramo za polufinale." Tome je dodao: "U nagađanja oko naslova neću ulaziti. Sve dok traje turnir može se dogoditi svašta."

Danas su Hrvati konačno trenirali u pristojnijim uvjetima: "Organizatori su sve popravili, pod je prije bio sklizak i bilo je hladno, sad je sve OK, dvorana je savršena a temperatura ugodna", rekao je izbornik Slavko Goluža. "Mislim da smo spremni i da će naša forma rasti iz utakmice u utakmicu. Poslije turnira u Francuskoj obnovili smo snagu, a posebnu smo pažnju posvetili Voriju, koji je prvo bio bolestan, a općenito iscrpljen utakmicama za HSV", dodao je izbornik.

Sam Vori je kazao: "Dobro smo radili i sad svi jedva čekamo da utakmicekonačno počnu. Došli smo dosta ranije nego uobičajeno." Potom se naš pivot posvetio Rumunjima: "Dobro smo ih analizirali, svi znamo što nam znači ta prva utakmica i pobjeda na otvaranju. Mi jesmo favoriti, ali Rumunji nemaju što izgubiti i to je njihova prednost. Dva boda ipak ne bi trebala doći u pitanje."

Da je prva utakmica najteža potvrdio je i Zrnić, hrvatsko desno krilo: "Uvijek je ta prva najteža, iako smo potpuno psihički i fizički spremni. Protiv Rumunja smo favoriti, to moramo pokazati i na terenu, a jedino iznenađenje koje se može dogoditi je da sami sebe iznenadimo, negativno. No, ako odigramo na svojoj razini, uz borbenost i dobru obranu, nema straha."

O Rumunjima je izbornik još kazao: "Sigurno da postoji veliki respekt prema svakome, ali to će biti drukčija nego u Karlovcu, mi imamo nove motive, kao i oni. Rumunji imaju dva nova igrača, dosta visoka. Nije im došao njihova zvijezda Alin Florin Sania, ne znam zbog čega niti me ne interesira. Ovo je nova utakmica, novo dokazivanje. Na nama je da uđemo u nju maksimalno, da odradimo posao i nadam se da ćemo slaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric14.01.2011. u 08:36
    Ako odigramo kako smo odigrali sad u FRA mozemo daleko to sigurno, ajmo to pokazat na terenu..slazem se sa jugdbk, island je kvalitetan i mozda je izenadenje prvenstva.
    matbaric
  • cameosis14.01.2011. u 06:42
    iz kojeg razloga? ovo je svjetsko prvenstvo, ne europsko.
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 04:53
    potpisujem.  slazem se, jedino mi nije bas jasno kako nitko ne spominje island, a iskreno ljudi imaju odlicnu ekipu i ako mista drugo mogu poremetit nekome planove.  sretno momci, po medalju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 00:02
    Konačno realni i trijezni komentari bez euforije i uz normalno poštivanje jakih reprezentacija koje se mogu boriti za vrh. Svake godine je sve više izjednačenih reprezentacija koje mogu do polufinala jer uz gore nabrojene uvijek može iznenaditi i Njemačka kolko god nije jaka ko prije. A Bahrein... [više na forumu]
    Obrisan korisnik