Rukomet

Australci zadovoljni utakmicom

Ivana Strahija • subota, 15.01.2011.
Australci zadovoljni utakmicom
Foto: Dario Dodić

47:12 je rekord, kažu statističari nakon utakmice Danske i Australije. -35, za čudo, Australci nisu shvatili baš ni malo tragično, a o svom nastupu, umjesto o negativnostima, pišu o dobrim stvarima koje su pokazali.

Sportnet je već pisao o problemima koje imaju australski rukometaši, koji nemaju potporu države u bavljenju svojim sportom, a redovno ih ignoriraju i mediji. Ne čudi stoga što vodeće australske medijske kuće danas nisu imale ni slovca o tome da jedna nacionalna vrsta igra na nekakvom svjetskom prvenstvu, a o izvještaju s utakmice nema ni govora.

No, kad ih već ozbiljno ne shvaćaju mainstream mediji, Australski rukometni savez potrudio se sam pisati o svojoj reprezentaciji, na vlastitim internetskim stranicama. Interesantno, i u utakmici u kojoj su izgubili katastrofalnim rezultatom postavivši neslavni rekord svjetskih prvenstava, 'Oziji' su pronašli pozitivne stvari.

Iako su jasno naglasili da je Danska prednjačila u svim aspektima rukometne igre, Australci ističu svoju borbenost, u kojoj je prednjačio Bevan Calvert na desnom vanjskom. Također, Danaca se nisu plašili ni australski golmani, Ogi Latinovic i Pascal Winkler, koji su imali par sjajnih obrana i time unekoliko obuzdali danske strijelce.

Iako su imali samo 57 posto iskorištenih napada i 21 posto učinkovitosti šuta, Australci su zadovoljni time što su bili prilično sigurni u posjedu lopte, pa su ograničili broj danskih kontranapada. Osim svega do sada navedenog, Australija je zadovoljna i time što je izbornik Taip Ramadani dobro iskoristio klupu i u igru uveo sve igrače na raspolaganju, a posebno debitante Mitchella Hedgesa, Luku Krajnca, Nicka Kodrica i Pascala Winklera.

Veliko je oduševljenje izazvalo proglašenje Bevana Calverta igračem utakmice, treći je to put u rukometnoj povijesti Australije da je jedan njihov igrač doživio takvu čast, nakon Tommyja Fletchera 2009. i Ognjena Latinovica 2007.

Zahvaljujući stranicama Australskog rukometnog saveza saznali smo i izjave aktera u australskim dresovima nakon utakmice s Danskom. Tako je Calvert kazao: "Dvije sam godine igrao u Danskoj i tamo se rukomet igra ozbiljno, svaki dan se trenira. U utakmici protiv nas, Danska je pokazala da odlično radi i to je veliko priznanje za izbornika i igrače. Bez obzira na poraz, radujem se idućoj utakmici Prvenstva."

Lee Schofield, koji igra na pozicijama lijevog krila i srednjeg vanjskog, pak je kazao: "Svakom sportašu je san igrati protiv najboljih, a svoje su poštovanje prema nama Danci pokazali time što nisu popuštali ni na minutu. Što se naše igre tiče, mislim da treba biti zadovoljan dobrom igrom u prvoj četvrtini utakmice a potom i u prvih 12 minuta drugog dijela. Mislim da smo se dosta poboljšali od pred dvije godine, nismo pokazivali umor. Jako me raduje i dobar start igrača koji po prvi puta nose australski dres, mislim da za našu reprezentaciju ima budućnosti."

Ovakvim pozitivnim razmišljanjem o utakmici u kojoj su u potpunosti poraženi, velikim respektom prema protivniku i zadovoljstvom malim pomacima na bolje Australci su se pokazali kao pravi sportaši, iako su za dolazak na Prvenstvo morali iskoristiti - godišnji odmor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.01.2011. u 21:10
    ako je australac proglašen igračem utakmice iako su ih razvalili danci, onda stvarno mora da je odigrao fenomenalno ...
    cameosis
  • ALGHAZANTH15.01.2011. u 16:36
    Naravno da Australci ne mogu tragično shvaćati ovaj visoki poraz kada znaju da je to trenutno njihov limit, možda u budućnosti bude bolje.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik15.01.2011. u 14:49
    neće odustati nego napredovati
    Obrisan korisnik