Rukomet

Gojun: "Alžir me ugodno iznenadio"

Ivana Strahija • subota, 15.01.2011.
Gojun: "Alžir me ugodno iznenadio"
Foto: Davor Sajko

U hrvatskom rukometnom taboru se dan bez utakmice koristi za pripremu susreta protiv Alžira. Igrači su s izbornikom pregledali snimku utakmice Srbije i Alžira, a o svojim dojmovima govore Ivan Ninčević i Jakov Gojun.

Nakon prospavane noći, razmišljanja o prvoj utakmici Prvenstva nešto su staloženija: "Normalno da smo zadovoljni, pobjeda je pobjeda. Treba zaboraviti prvo poluvrijeme, to je bio tek početak. Mislim da je drugo poluvrijeme pokazalo da smo mi apsolutno favoriti i puno bolja momčad od Rumunja", rekao je naš vanjski igrač Jakov Gojun.

S tim se složio i Ivan Ninčević: "Prva utakmica na takvom turniru jest najteža, trebali smo probiti led."

No, sad su sve snage koncentrirane na idući dvoboj, onaj s Alžirom u nedjelju. Ninčević kaže: "Alžirci imaju obranu 3-3, pokretljivi su, a na snimci sam vidio da igraju malo žešće i prljavije. Mi se moramo koncentrirati na svoju igru, a izbornik nas je počeo spremati za tu obranu i način na koji ćemo igrati. Sigurno neće biti lako, ali ne vjerujem da ćemo imati velikih problema."

Gojun je nakon gledanja snimke utakmice Alžira i Srbije rekao: "Mene je Alžir protiv Srbije ugodno iznenadio, mogu reći da su stvarno kvalitetna i dobra ekipa. Imaju dva jako dobra šutera i igraju duboku zonu 3-3 što nama baš i ne odgovara. No, mislim da ćemo to sigurno dobiti jer smo mnogo kvalitetnija ekipa. Ipak, oprez nije naodmet."

Naravno, važan dio igre Hrvatske bit će obrana, o čemu Gojun misli: "Alžirci su brzi i pokretljivi, pa mi moramo biti gusti u obrani, kao što smo bili drugo poluvrijeme protiv Rumunja. Mislim da će Alžir teško probijati našu obranu i uz brzu polukontru i kontru možemo susret riješiti kako nama odgovara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!