Rukomet

Rumunjska testira Dance

Damir Žbulj • nedjelja, 16.01.2011.
Rumunjska testira Dance
Foto: Dario Dodić

Nedjeljni raspored drugog kola Svjetskog prvenstva u Švedskoj donosi nam susrete u skupinama A i C. Naravno, sve oči su usmjerene prema našoj skupini C, gdje će hrvatski rukometaši u 20 sati odmjeriti snage s Alžirom. Srbija bi trebala odraditi trening utakmicu protiv Australaca, dok Danska igra protiv Rumunjske. U skupini A, Njemačka, Španjolska i Francuska izraziti su favoriti protiv svojih suparnika...

Skupina A

Favoriti za prolazak skupine A, na papiru, ne bi trebali imati tešku zadaću. Francuzi su Prvenstvo otvorili s +13 protiv Tunisa, nalaze se na vrhu poretka, a susret protiv Egipta također bi trebali lagano riješiti u svoju korist. U prvom susretu pokazali su možda malo previše nervoze, glavna zvijezda Karabatić zaradio je i crveni karton, ali protiv reprezentacije Egipta aktualni prvaci sigurno neće imati problema.

Skupina A

Vezane vijesti

Njemačka - Bahrain, 16:15
Španjolska - Tunis, 17:30
Francuska - Egipat, 18:45

Njemačka reprezentacija također je uspješno odradila svoju prvu prepreku. Svladali su Egipat s pet razlike, istaknuo se Uwe Gensheimer s devet golova, a protiv Bahraina se očekuje da ponove koncentriranu utakmicu te da protivnika ostave na barem desetak pogodaka minusa. Izbornik njemačke reprezentacije Heiner Brand, nakon susreta protiv Egipta bio je zadovoljan pristupom svojih igrača: "Ako zanemarimo posljednjih pet minuta, možemo reći da smo imali dobru koncentraciju i da je susret mogao završiti i lošije po Egipćane. Bojao sam se pred utakmicu da bi moji igrači mogli ući u utakmicu opuštenije nego što je to poželjno." Međutim, poznavajući njemački mentalitet, niti proti slabašnog Bahraina neće biti opuštanja ni popuštanja pa se očekuje njihova uvjerljiva pobjeda protiv slabašnog Bahraina.

Španjolci su protiv Bahraina imali lagano zagrijavanje na početku natjecanja, a protiv Tunisa ima vjerojatno neće biti puno teže. Rivera na klupi, Šterbik na golu, reprezentacija željna uspjeha, recept je za pobjedu i u ovom susretu.

Skupina C

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je protiv Rumunjske do očekivane pobjede na otvaranju natjecanja. Uz slabije izdanje u prvom poluvremenu, naši reprezentativci odigrali su ozbiljno drugo poluvrijeme te tako stigli do unaprijed upisane pobjede. Protiv Alžira mnogi očekuju lakši posao za izabranike Slavka Goluže, no rezultat iz njihove prve utakmice, gdje su dobro namučili Srbe te na kraju ostali bez bodova u posljednjim minutama dvoboja, pokazuje da će biti potreban ozbiljan pristup i kvalitetno izdanje kako bi se bez nepotrebnog živciranja savladala i ova prepreka.

Skupina C

Srbija - Australija, 18:00
Hrvatska - Alžir, 20:00
Danska - Rumunjska, 20:15

Vjerojatno najvažnija vijest pred samu utakmicu je prijava Domagoj Duvnjaka za ovu utakmicu. Možda i ne samo zbog susreta protiv Alžira, nego kao znak da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava te kako će biti spreman zas najveće napore u nastavku natjecanja. Izbornik Goluža ukratko je i objasnio njegovo stanje: "U dogovoru sa zdravstvenom ekipom i sa samim Domagojem, koji se odlično osjeća, odlučili smo ga prijaviti kao 16. igrača. Koliko ćemo ga koristiti, o tom po tom, najvažnije je da je on spreman i da što prije otkloni strah u glavi, ako ga ima. Nemam ga u planu koristiti, osim ako se ne dogodi nešto neplanski."

Alžir spada u jednu od onih 'divljih' reprezentacija, koji igra agresivnu obranu, 'loveći' protivničke igrače po terenu i ako se prihvati njihova jurnjava to može donijeti probleme njihovim suparnicima. Ipak, izbornik je u najavi utakmice izjavio kako ima recept za njihovu obranu te se očekuje kako će naša reprezentacija pronaći način da 'otključa' njihovu obranu.

NAJZANIMLJIVIJA UTAKMICA

Kada igra Hrvatska, nema zanimljivije utakmice na turniru. Dvoboj protiv Alžira najvažnija je utakmica dana, ali sigurno će biti zanimljivo pogledati i susret iz naše skupine između Danske i Rumunjske, gdje bi se moglo vidjeti da li će Rumunji uspjeti barem malo namučiti danske rukometaše.

Njihov izbornik Ulrik Wilbek ovako vidi tu utakmicu: ''Za nas prvenstvo počinje u nedjelju. Rumunjska ima nekoliko dobrih šutera, a u utakmici u petak protiv Hrvatske iskazao se i njihov golman. Obrana im je malo teža i troma pa ćemo morati dodati malo brzine u našu igru. Pohvalio bih i naše navijače, koji su napravili odličnu atmosferu na utakmici protiv Australije pa očekujem da će podrška biti na razini i u ostalim utakmicama.''

Srbija je do bodova protiv Alžira stigla na puno teži način nego što su to vjerojatno očekivali, ali za njih je najbitnije da su bodovi upisani pa utakmicu protiv Australije mogu odraditi kao lakši trening, spremajući se ostale susrete u skupini. Rezultat i pobjeda naših susjeda u ovom dvoboju neće niti jedne minute doći u pitanje, a jedina neizvjesnost biti će gol razlika na kraju. Izbornik reprezentacije Srbije najavio je dvoboj protiv Australije riječima: ''Protiv Australije ću težiti da razigramo par igrača koji nisu bili na parketu u susretu protiv Alžira, kako bi odmorio pojedine reprezentativce. Već slažemo kockice za one tri utakmice koje nas čekaju, protiv Danske, Hrvatske i Rumunjske, tako da sve ide svojim tokom i vjerujem u novu pobjedu.''

Dansku reprezentaciju, nakon rekordne pobjede protiv 'egzotičnih' Australaca, očekuje prvi ozbiljniji suparnik. Daleko od tog da nisu izraziti favoriti protiv Rumunja, ali naše prvo poluvrijeme može im biti upozorenje da se tu reprezentaciju ne smije shvatiti olako. Ipak, danski izbornik Wilbek uvjeren je u kvalitetu svoje reprezentacije, a uz bučnu podršku s tribina Rumunjska ne bi trebala biti težak zalogaj za njihove igrače. "Mislim da smo sada bolje pripremljeni nego u Austriji. Imamo i dosta novih igrača, pomladili smo reprezentaciju. Izgubili smo neke iskusne igrače, no to ne mora nužno biti loše,'' izjavio je njihov strateg.

SP 2011. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bahrein18:38Njemačka
Tunis18:21Španjolska
Egipat19:28Francuska
1Francuska 5159:106+539
2Španjolska 5139:110+299
3Njemačka 5151:125+266
4Tunis 5114:137-232
5Egipat 5115:139-242
6Bahrein 5105:166-612

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bahrein18:38Njemačka
Tunis18:21Španjolska
Egipat19:28Francuska
1Francuska 5159:106+539
2Španjolska 5139:110+299
3Njemačka 5151:125+266
4Tunis 5114:137-232
5Egipat 5115:139-242
6Bahrein 5105:166-612

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2011. u 19:35
    Za dance je Malmo od Kopenhagena kao Nova Gorica od Zagreba, ovo je njima kao domace prvenstvo koje nisu morali organizirat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2011. u 12:49
    danci su prebrzi za rumunje...
    Obrisan korisnik