Rukomet

Wilbek: "Moramo zabijati puno golova"

Branko Barić • ponedjeljak, 17.01.2011.
Wilbek: "Moramo zabijati puno golova"
Foto: EPA

Po uzoru na Hrvate i Dancima je trebalo jedno poluvrijeme da se trgnu pa da Rumunjima objasne tko je gazda na parketu. Danski izbornik zadovoljan je igrom svoje momčadi, ali svjestan da pravi turnir za njegovu momčad počinje tek u ponedjeljak.

Poput Slavka Goluže u prvom kolu, ni Ulrik Wilbek nije bio zabrinut dok se njegova momčad mučila s Rumunjima u prvom poluvremenu: "Jednostavno nisu mogli pratiti naš tempo. U prvom dijelu su pokušali nešto na snagu i koristili naše greške u obrani, no u drugom dijelu smo proradili i brzo im pobjegli."

Danski izbornik ističe kako je igra iz drugog poluvremena ona koju želi da njegova momčad igra tijekom cijelog prvenstva: "To je naša igra. Činjenica je da primamo mnogo golova pa ih zato moramo puno i zabijati, ali ja vjerujem da to možemo, što smo u ovom susretu i pokazali."

Tijekom susreta zbog ozljede igru je morao napustiti Thomas Mogensen, a Wilbek priznaje da mu nije bilo svejedno u tom trenutku: "Srce mi je stalo kad je rekao kako misli da je nešto puklo, ali srećom čini se da se ipak ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

Iako zadovoljan, 52-godišnji strateg zna da ga u ponedjeljak očekuje pravi ispit: "Ove dvije pobjede smo svakako očekivali, a u ponedjeljak je za nas ključna utakmica. Bodovi protiv Srbije nam itekako trebaju za drugi krug!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric17.01.2011. u 09:04
    Vidjet cemo kak ce odigrati danas protiv Srba... Malo da ih odsacamo...
    matbaric