Rukomet

Srbi i Danci za bod(ove)

Damir Žbulj • ponedjeljak, 17.01.2011.
Srbi i Danci za bod(ove)
Foto: EPA

Ponedjeljak je dan kad će na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj sve reprezentacije izaći na terene dvorana. Naši reprezentativci snage će odmjeriti s Australijom, a u skupini C odigrat će se i sigurno jedna od zanimljivijih utakmica dana jer Danska dočekuje Srbiju. Od ostalih utakmica treba izdvojiti dvoboj Njemačke i Španjolske te Norveške i Austrije koji će biti interesantniji susreti dana.

Skupina A

Najzanimljivije utakmice

u današnjem rasporedu, kao najinteresantniji, istaknuli su se dvoboji između Španjolske i Njemačke te Danske i Srbije. Susret skupine A na rasporedu je u 18.30 sati, dok se utakmica između Srbije i Danske igra u 20.15 sati. Oba dvoboja odlučivat će o bodovima koji će se prenositi u iduću fazu natjecanja, a nama će sigurno zanimljiviji biti onaj iz naše skupine gdje ćemo u izravnom dvoboju imati priliku vidjeti snagu budućih suparnika Hrvatske.

Srpski reprezentativac Momir Rnić svjestan je važnosti današnje utakmice, ali i uvjeren u kvalitetu svoje ekipe, koja bi mogla iznenaditi danske rukometaše: "Bitno je da poslije prve dvije utakmice imamo isto toliko pobjeda. Mislim da možda i nismo najbolje odigrali utakmicu s Australijom, ali je važnije od rezultata da se nitko nije ozlijedio. Sada se možemo mirno pripremiti za dvoboj protiv odlične ekipe Danske. Siguran sam da ćemo imati snage i moći, da uz dobru pripremu, pokažemo sve što znamo, a rezultat ćemo vidjeti sutra nakon 22 sata."

U skupini A na vrhu poretka nalazi se Njemačka. Zbog bolje gol razlike u leđa im gledaju Francuzi i Španjolci, a današnji dvoboj između njemačke i španjolske reprezentacije, koji je na rasporedu u 18.30 sati, samo je prvi u nizu dvoboja koji će odrediti poredak u toj skupini. Njemačka je na turnir stigla sa statusom reprezentacije koja će se s Egiptom boriti za treće mjesto u skupini jer su Francuska i Španjolska, kao jedni od glavnih favoriti za osvajanje medalja, po kvaliteti u ovom trenutku daleko ispred njih. Međutim, njemački stroj se zagrijao, uvjerljivo su odradili uvodne dvije utakmice te spremni i motivirani očekuju današnji susret protiv Španjolske.

S druge strane, Španjolci nisu u prve dvije utakmice bili uvjerljivi. Najave o pohodu na medalju bit će na ozbiljnoj kušnji u večerašnjem susretu protiv Njemačke, gdje će morati prikazati bolju igru nego što su demonstrirali u prva dva dvoboja. Samo plus 11 protiv Bahraina te teško izborena pobjeda protiv slabašnog Tunisa nisu u skladu s njihovim najavama prije početka prvenstva. Španjolski izbornik Rivera je svjestan kako će trebati pokazati puno više u dvobojima koji dolaze: "Zadovoljan sam poslom koji je obavila obrana, odlično su reagirali i na šuteve iz daljine i na pokušaje protivničkih pivota. Vježbali smo u pripremnom razdoblju i obranu 5-1, spremni smo za Njemačku. A vjerujem kako ćemo u trećoj utakmici biti puno mirniji, početak je za nama, a on je uvijek najteži."

U preostala dva susreta ove skupine, Francuzi će imati lakši 'trening' protiv Bahraina. Debitanti su poraženi od Njemačke s 20 golova razlike, a hoće li im Francuzi utrpati koji pogodak više, ovisit će samo o njihovom raspoloženju i odluci izbornika Oneste o odmaranju pojedinih igrača za nadolazeće susrete. Afrički dvoboj u večernjem terminu odigrat će Tunis i Egipat. Tri reprezentacije očekivano su se izdvojile na vrhu. a među njima očekivano nema afričkih predstavnika te će njihov međusobni dvoboj vjerojatno odlučivati o četvrtom mjestu skupine A.

Skupina B

Dvoboj poraženih reprezentacija iz prošlog kola, Norveške i Austrije, izdvaja se kao najzanimljiviji iz skupine B. Norvežani su u drugom kolu poraženi od Mađarske, što možda i nije veliko iznenađenje, ali poraz Austrije od Japana vjerojatno jest, te će pobjednik njihovog međusobnog dvoboja odrediti koja će reprezentacija imati šansu za plasman u iduću fazu natjecanja.

Mađarska bi veliku pobjedu protiv Norveške trebala potvrditi u susretu protiv Brazila, dok bi se favorit skupine, ali i jedan od kandidata za medalju, Island, trebao lagano obračunati sa 'egzotičnim' Japancima.

Skupina C

U našoj skupini, Kauboji danas igraju najlakšu utakmicu na turniru. Protiv Australije sigurno se neće ponoviti poluvremena iz prve dvije utakmice u kojima naši reprezentativci nisu pružili partije koje se od njih očekuju. U drugim poluvremenima protiv Rumunjske i Alžira dojam je popravljen, dok bi današnji (trening) susret trebao izborniku Goluži poslužiti za uigravanje kombinacija za dvije posljednje, ali i najbitnije, utakmice u skupini. Današnja utakmica protiv Australije trebala bi biti prilika za oporavljene Duvnjaka i Kopljara, da malo osjete igru, kako bi bili što spremniji za dvoboje sa Srbima i Dancima.

Najzanimljivija utakmica skupine C, sigurno će biti ona između Srbije i Danske, koja je na rasporedu u 20.15 sati. Srbi su protiv Australije, s 'pola gasa', odradili posao i upisali uvjerljivu pobjedu, dok se Danska protiv Rumunjske, poput nas, mučila u prvom poluvremenu, da bi u nastavku proigrala te na kraju slomila Rumunje s devet pogodaka razlike. Ovo je prvi susret u skupini C, koji će odrediti bod(ove) koje će reprezentacije prenositi u iduću fazu natjecanja te se sigurno može očekivati čvrsta utakmica, a s tim se slaže i danski izbornik Ulrik Wilbek: "Ove dvije pobjede smo svakako očekivali, a u ponedjeljak je za nas ključna utakmica. Bodovi protiv Srbije nam itekako trebaju za drugi krug!"

Ove reprezentacije susrele su se i na posljednja dva velika natjecanja. U Poreču , prije dvije godine, je slavila Danska 37:36, dok su prošle godine u Austriji, u utakmici s puno manje golova, također Danci bili bolji 28:23. U 20 sati na rasporedu je još i susret između Rumunja i Alžiraca, a ako uspiju dobru igru prikazati u malo više od jednog poluvremena, favorit ovog dvoboja trebali bi biti rumunjski reprezentativci.

Skupina D

Domaćin Švedska će se u skupini D danas snage odmjeriti protiv Južne Koreje. Šveđani su slabije startali u prvoj utakmici turnira, porazili su Čile 'samo' deset golova razlike, međutim, u drugom susretu Slovake su 'zaledili' na minus 16 pa su napokon i oni utišali kritičare i dokazali kako s pravom očekuju visoki plasman na ovom natjecanju. Koreja je bodom protiv Argentine možda kompromitirala svoje šanse za prolaz skupine, ali za njih će ionako najvažniji susret biti u posljednjem kolu protiv Slovaka. Poljsku očekuje lagani posao protiv Čileanaca, dok će Slovaci i Argentinci odigrati najizjednačeniji susret današnjeg dana, a poraženi iz tog susreta vjerojatno će izgubiti svaku nadu u prolazak u iduću fazu natjecanja.

SP 2011. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska26:24Njemačka
Francuska41:17Bahrein
Tunis23:27Egipat
1Francuska 5159:106+539
2Španjolska 5139:110+299
3Njemačka 5151:125+266
4Tunis 5114:137-232
5Egipat 5115:139-242
6Bahrein 5105:166-612

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska26:24Njemačka
Francuska41:17Bahrein
Tunis23:27Egipat
1Francuska 5159:106+539
2Španjolska 5139:110+299
3Njemačka 5151:125+266
4Tunis 5114:137-232
5Egipat 5115:139-242
6Bahrein 5105:166-612

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2011. u 20:19
    Po meni su Srbiju dosta napuhali naši mediji,nisu oni tako jaki kao momčad,vrlo su nesložni i mislim da ćemo ih i danci i mi lako dobit.Ne smijemo zaboravit da će danci imat jako veliku podršku s tribina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2011. u 20:12
    Dobit će ih Danci i bez Mogensena uvjerljivo, pojest će ih atmosfera...a i prilično loše odigrali dosad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2011. u 17:16
    Srbi imaju fantastične šutere,ali isto tako atmosfera u ekipi,kao i obrana Srbije mi izgledaju jako,jako loše.S druge strane ova Danska je sigurno igrački najslabija u zadnjih 10 godina,bit će to zanimljiv meč!!
    Obrisan korisnik
  • matbaric17.01.2011. u 14:19
    Ma dobro nist ja ne velim, nego samo da je bolja tekma. Ovu su unaprijed upisani bodovi...
    matbaric
  • Vatreni8217.01.2011. u 11:58
    moj pick je uvijek Hrvatska, iako igraju protiv Australije, Bahraina i slicne ekipe. Nemogu jednostavno prebaciti na drugu tekmu dok nasi igraju. Kad nasi zavrse ima vremena za ESP - GER.
    Vatreni82