Rukomet

Dr. Miškulin: "Duvnjak u igri vrlo brzo"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 17.01.2011.
Dr. Miškulin: "Duvnjak u igri vrlo brzo"
Foto: Davor Sajko

U ponedjeljak je Domagoj Duvnjak pregledan magnetskom rezonancom, a liječnik reprezentacije dr. Mladen Miškulin izuzetno je zadovoljan rezultatima pretrage.

Ponovno dobre vijesti stižu iz Švedske, što se naše reprezentacije tiče: "Danas u 10,30 sati obavili smo magnetsku rezonancu, a potvrdilo se ono što smo mi klinički već vidjeli. Kralježnica Domagoja Duvnjaka nije doživjela nikakvu fizičku traumu, nije došlo ni do prolapsa diska ni do pritiska na živčane strukture. Radilo se dakle samo o biomehaničkom poremećaju prilikom naglog pokreta koji je izazvao privremenu bol i ukočenost", izvijestio je dr. Mladen Miškulin.

Kakva je prognoza? "S obzirom na kompletnu fizikalnu terapiju koju obavljamo s njime dvaput dnevno te na lijekove koje koristimo, Domagoja možemo u igri očekivati vrlo brzo."

U međuvremenu se pojavila i informacija da Duvnjak nema zdravstveno osiguranje: "Ta je informacija apsolutno kriva. Hrvatski rukometni savez je sve svoje igrače osigurao, svaki je pokriven s dva-tri različita osiguranja, jedno čak i od organizatora Svjetskog rukometnog prvenstva odnosno IHF-a", naglasio je Miškulin.

Tvrdnje da Duvnjak nema zdravstveno osiguranje očito su proistekle iz činjenice da se nakon treninga prošlog četvrtka, na kojem je naš reprezentativac ozlijeđen, krenulo u bolnicu, no nije se dočekao red: "Domagoj je čekao prilikom prvog pregleda jer je takav švedski sistem zdravstvene skrbi, takva je njihova trijaža i odabir težih pacijenata. Primjerice, alžirski igrač koji se ozlijedio na prvoj utakmici u bolnici u Lundu čekao je šest sati na inicijalni pregled", rekao je liječnik hrvatske reprezentacije.

Tome je dodao: "Ne radi se ni o kakvim problemima s Duvnjakovim zdravstvenim osiguranjem, već je švedski sistem zdravstvene skrbi nažalost takav i mi smo bili stavljeni u red kao i svi drugi. S obzirom na težinu Domagojeve ozljede, kolege liječnici koji su tada bili u hitnoj službi odlučili su naravno prvo rješavati hitnije slučajeve."

Magnetsku rezonancu je Duvnjak obavio danas u potpuno drugom centru, a termin je dogovoren odmah nakon ozljede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2011. u 15:25
    sto nisu podmazali malo doktore?
    Obrisan korisnik
  • matbaric17.01.2011. u 14:16
    Ajde da te vidimo jel si sto pokupio u HSV-u novo...
    matbaric