Rukomet

"Odigrali kako smo htjeli"

Martina Oštrić • ponedjeljak, 17.01.2011.
"Odigrali kako smo htjeli"
Foto: Davor Sajko

Poljska reprezentacija, pobjedom nad Čileom, došla je i do treće pobjede na Svjetskom prvenstvu. Tako Bielecki i društvo, uz stopostotan učinak, drže čelnu poziciju skupine zajedno sa Švedskom, a dijeli ih samo nešto lošija gol razlika. Za razliku od njih, reprezentacija Čilea za sad su još uvijek promatrači. Nalaze se na posljednjem mjestu, i još uvijek traže svoj prvi bod.

Utakmica s Čileom Poljacima je došla kao melem na ranu. Premda su u večerašnji ogled ušli sa četiri boda, u utakmici protiv Slovačke pojela ih je nervoza, dok su s Argentinom, unatoč lijepoj prednosti u drugom dijelu, na kraju jedva izvukli živu glavu, trener, ali i igrači naglašavali su kako još nisu počeli igrati onako kako žele i mogu.

S utakmicom protiv objektivno najslabijeg protivnika Poljaci su odigrali baš onako kako se od njih očekuje, a to je potvrdio i Bogdan Wenta, te objasnio: "U prvoj polovici utakmice smo još uvijek tražili pravi ritam, pa blaga napetost mogla i vidjeti. No, u drugoj je napetosti nestalo". Naglasio je kako je obrana jako dobro funkcionirala, s tim da je u napadu, uz težak rad, proradila i mašta. "Ipak, više od svega važniji su bodovi".

Poljska dalje bez Jureckog

Vezane vijesti

Unatoč šest bodova na računu, nesretna okolnost im je ozljeda Michala Jureckog za kojeg je prvenstvo završeno. Da pojasnimo, Jurecki je u utakmici protiv Argentine dobio udarac u mišić, a pretrage su pokazale kako će morati na operaciju. No, koga nema, bez njega se može i mora, pa je tako priliku dobio Piotr Grabarczyk.

Ipak, okrenuo se Wenta sljedećoj utakmici, protiv Južne Koreje, koja ih čeka već sutra. "Moramo se pokrenuti i više misliti o sebi. Južna Koreja je kvalitetna ekipa, igra dobro, no mi ćemo morati ostaviti srce na terenu".. Dodao je i kako se više ne bore za drugi krug, već sami za sebe.

Za razliku od raspričanih Poljaka, čileanski izbornik nije imao puno toga za reći. Fernando Luis Capurro kratko je prokomentirao kako je ponosan na svoje momke. "Danas smo se prezentirali u dobrom svjetlu", kazao je dodavši kako su razvili puno dobrih situacija.

Marco Antonio Zuniga Oneto smatra da je presudilo iskustvo. "Bili smo dugo vremena u igri, no došao je trenutak kada su protivnici dali nekoliko brzih golova, te otišli na veliku prednost". Kratku je izjavu završio kako su ipak mogli i malo bolje odigrati, pogotovo u drugom dijelu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!