Rukomet

Onesta: "Moramo podignuti razinu igre"

Ante Zovko • utorak, 18.01.2011.
Onesta: "Moramo podignuti razinu igre"
Foto: Kristijan Komarica

Francuski izbornik Claude Onesta prokomentirao je kako su iza njegove reprezentacije lakši ispiti, a pred one teže najavio je kako će njegovi igrači morati još bolje.

Francuska, branitelj svjetskog naslova, tri je prva kola prošla bez većih problema. Pali su Egipat, Tunis i Bahrein. Potonja reprezentacija, jedna od najslabijih na prvenstvu, stradala je s 41:17.

Jedini problem za Francuze u toj utakmici pokazao se istegnuti zglob Sebastiana Grovea. "Dobro je riješiti takve utakmice bez poteškoća u samom početku. Teške mogu postati samo ako ih mi takvima učinimo. Igrali smo ozbiljno i time pokazali poštovanje prema protivniku te olakšali samima sebi. Svatko je dobio pomalo samopouzdanja prije najvažnijih ogleda", zadovoljan je francuski izbornik Claude Onesta.

Prve tri utakmice nisu bile preveliki izazov svjetskim prvacima. "Bile su to tri utakmice koje smo riješili kvalitetom. Osim problema sa Sebastianom, atmosfera je ugodna", kaže Onesta koji pred oglede sa Njemačkom i Španjolskom ipak upozorava: "U nadolazećim ćemo utakmicama ipak trebati podignuti razinu svoje igre."

Sljedeći protivnik je Njemačka, koja je u trećem kolu poražena od Španjolske 26:24. "Da, ali su dominirali tijekom većeg dijela utakmice, sve do posljednjih deset minuta kad su izgubili ritam. Ali kad dominirate protiv Španjolske, znači da ste ozbiljna momčad. Taj će dvoboj biti ključan za njih jer, ako izgube protiv nas, u drugi će krug ući bez bodova. Zato očekujem da će dati sve od sebe", zaključio je trofejni trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric18.01.2011. u 15:12
    Ajde ne zaj***! Proci ce ovu grupu FRA ko nist.
    matbaric