Rukomet

Goluža: "Srbi nemaju teret"

Iz Švedske:Tomislav Pacak • utorak, 18.01.2011.
Goluža: "Srbi nemaju teret"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski reprezentativci dan odmora iskoristili su za trening u Lundu, a izbornik Slavko Goluža najavio najvažnije utakmice prvog kruga, protiv Srbije i Danske…

Goluža je vrlo jednostavno najavio dvoboj sa Srbima: "Mi smo kvalitetnija ekipa i mislim da to mora doći do izražaja, samo moramo odigrati dobro i u obrani i u napadu."

Izbornik je priznao da u dvoboju Danske i Srbije nije vidio nešto što bi ga uplašilo uoči tih ogleda: " Mene jučer nije impresionirala posebno ta utakmica. Hansen je dominirao na terenu, ali kad se pogleda DVD, onda vidite da je 90 posto njegovih šuteva bilo otvoreno, bez bloka. Ne vjerujem da on može tako igrati protiv nas."

Protiv Australije je Hrvatska uvježbavala 6-0 obranu, a Goluža ne skriva da tako namjerava igrati cijelu utakmicu protiv Srbije zbog njenih vanjskih pucača, posebice Ilića i Vujina: " Igrat ćemo 6-0 cijelu utakmicu, i tako ću pripremiti cijelu ekipu. Oni imaju dobre šutere, ali i mi imamo dobre blokere. Uvježbavali smo to protiv Australije i mislim da to možemo dobro odigrati."

Goluža je naučio ponešto u Červarovoj školi, pa je malo "zapilio granu" kako mu se momčad ne bi previše opustila, konstatiravši da su Srbi – favoriti:

"Oni imaju prednost – potpuno su rasterećeni. Nisu došli pod pritiskom, dok se kod nas stvorila atmosfera da trebamo osvojiti zlato. Moramo biti maksimalno skromni, treba nam i krvi i znoja, jedino tako možemo doći do uspjeha. Oni nemaju taj teret, mogu igrati opušteno, i tu je jedna njhova prednost. Mi možda jesmo među favoritima na natjecanju, ali mislim da su zbog toga oni u ovom dvoboju favoriti. Javnost kod njih ne očekuje ništa i zato će biti jako opasan suparnik."

Goluža je odbacio bilo kakve nesportske konotacije koje donose ogledi sa Srbijom: " Ovo su momci koji svaku utakmicu žele pobijediti, nema veze tko je suparnik. Nas stvari oko parketa ne interesiraju, želimo se koncentrirati samo na sebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric18.01.2011. u 21:07
    Mozda mogu igrat opusteno, ali nas se boje, a to cemo mi naravno iskoristiti...
    matbaric
  • ALGHAZANTH18.01.2011. u 16:25
    Ako i bude kakvih poteškoća u prvom poluvremenu nadam se da će u nastavku sve doći na svoje mjesto kao po običaju.
    ALGHAZANTH
  • Ivo.Sanader18.01.2011. u 16:22
    Skoro sve ove čalnke i intevjue iz Švedske piše Pacak, i po tome se vidi koliko je kvalitetan novina... kao i svi na Sportnetu
    Ivo.Sanader
  • Obrisan korisnik18.01.2011. u 16:10
    mislim da je razlika u kvaliteti ipak prevelika, hrvatska ovo, uz vjerovatno male poteškoće, ipak dobiva
    Obrisan korisnik