Rukomet

Lacković: "Nedostaje im iskustva"

iz Švedske:Tomislav Pacak • utorak, 18.01.2011.
Lacković: "Nedostaje im iskustva"
Foto: Dario Dodić

Jakov Gojun i Blaženko Lacković govore o predstojećoj utakmici sa Srbijom, za koju očekuju da bude teška i tvrda, ali pravi spektakl.

Blaženko Lacković je tako rekao: "Dobro se Srbija držala u prvom dijelu, vidjelo se da im nedostaje iskustva kojeg mi imamo i to je naša prednost. Imaju strašnu ekipu s nekoliko odličnih pojedinaca, posebno Vujina i Ilića koji su vrhunski pucači. Jako respektiramo Srbe."

Lac na svoju formu nema prigovora: " Što se mene tiče, mislim da je forma u redu, te tri utakmice su bile lagani uvod u ovo što nas čeka. Kao što smo vidjeli, i Alžir i Rumunji imaju jednu kvalitetu, ali Srbi su protivnik kojeg stvarno treba respektirati."

Lacković se složio s konstatacijom da je jedan od srpskih problema što su im igrači skloniji napadu nego obrani: "Vidim našu prednost i u obrani i u napadu, mislim da imamo bolju ekipu. Odlično smo posložili obranu, igramo sve vrste obrane jako dobro. Mislim da smo bolji, treba ući s puno samopouzdanja, odraditi to kako treba i uzeti vjerojatno dva boda za drugi krug."

Ni Lacković nije htio ulaziti u nekakve posebne rasprave o "posebnosti" ogleda sa Srbijom: "To ne bi smjelo igrati nikakvu ulogu. To je sport, tako to treba shvatiti, na terenu pružiti lijep rukomet za publiku, a to će se i dogoditi."

Jakova Gojuna čeka težak izazov, Hrvatskoj će trebati njegovi blokovi protiv sjajnih Vujina i Ilića: "Čeka nas teška utakmica što smo vidjeli i u dvoboju Danske i Srbije. Mislim da smo kvalitetniji i iskusniji, i da ćemo to pokazati na terenu. Imaju par vrhunskih pojedinaca, ali mislim da smo bolja ekipa."

Najbolji obrambeni igrač prošlogodišnjeg EP-a u Austriji priznao je da mu je ovdje lakše igrati nego lani: "Lakše mi je nego u Austriji, tamo je bilo više treme. I ovdje moram dati svoj maksimum što se i trudim dati. Trebamo biti dosta gusti, imaju dobre šutere i zato ih treba dobro pritisnuti. Vjerujem da ćemo to odraditi na dobar način."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric18.01.2011. u 20:53
    Ma dobijamo ovu nema frke ni zbrke, glava gore i udri
    matbaric
  • Vatreni8218.01.2011. u 20:27
    U boj, u boj, za narod svoj...
    Vatreni82