Rukomet

Horvat se dobro oporavlja

Ivana Strahija • utorak, 18.01.2011.
Horvat se dobro oporavlja

Hrvatsko desno krilo utakmice reprezentacije u Švedskoj gleda na TV-u u Daruvaru, gdje se nalazi na rehabilitaciji nakon operacije koljena. Oporavak kapetana Zagreba na sreću ide dobro.

Hrvati su već naučili da ni jedno prvenstvo za njihove rukometne ljubimce ne prolazi bez ozlijeđenih igrača, a s ovog SP-a u Švedskoj nedostaju nam Ivan Čupić i Renato Sulić, dok su se već u Švedskoj ozlijedili Domagoj Duvnjak i Marko Kopljar, koji se srećom vraćaju na parket.

Prije svih njih prvi je hladan tuš ljubiteljima rukometa bio izostanak desnog krila Hrvatske Zlatka Horvata sa svjetske smotre, nakon što je on ozlijedio koljeno u utakmici Lige prvaka, između Zagreba kojem je kapetan i sarajevske Bosne.

Horvatovu poziciju u reprezentaciji popunili su Vedran Zrnić, na kojem je najveća odgovornost, i mladi rukometaš Splita Jerko Matulić, kojem je to prvo veliko natjecanje u seniorskom dresu Hrvatske.

Nakon operacije prednjeg križnog ligamenta kapetan CO Zagreba je od 10. siječnja na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju. Kako javljaju iz bolnice, Horvat tamo prolazi postupke rehabilitacije koljena i program prevencije kasnijih ozljeda dva puta dnevno s fizioterapeutima na Odjelu za prevenciju i liječenje sportskih ozljeda.

Po riječima dr. med., spec. fiz. Božidara Egića, oporavak našeg reprezentativca teče po planu, te se povratak na sportske terene očekuje nakon šest mjeseci.

Svojim dolaskom u Daruvarske toplice, Zlatko Horvat prepustio se već po drugi put stručnom timu fizioterapeuta na čelu sa dr. Božidarom Egićem, te nastavio put Ivice Kostelića, Ane Jelušić, Natka Zrnčića Dima, Maria Ančića, Ante Rukavine i ostalih vrhunskih sportaša, koji su prepoznali veliko iskustvo i odlične rezultate postignute u ovoj ustanovi u programima rehabilitacije i priprema vrhunskih sportaša, pohvalila se Daruvarska bolnica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric18.01.2011. u 21:02
    Vrati ce se jos jaci, horvat je fighter...
    matbaric
  • Obrisan korisnik18.01.2011. u 19:37
    letimicnim pregledom clanka nasao sam desetak gresaka.. pogotovo sa zarezima.. i to nije samo slusaj u ovom clanku.. kad je vec sportnet pokupio svakakve novinare onda bi barem mogao kontrolirati sto pisu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2011. u 19:26
    Šteta za Horvata, igrao je u životnoj formi.....
    Obrisan korisnik