Rukomet

Promjene u Danskoj i Njemačkoj

Ante Zovko • utorak, 18.01.2011.
Promjene u Danskoj i Njemačkoj
Foto: Dario Dodić

Prije odlučujućih dvoboja za drugi krug na Svjetskom prvenstvu danski i njemački izbornik zbog ozljeda bili su primorani izmijeniti sastav.

U danskoj reprezentaciji došlo je do kadrovskih rošada. Izbornik Ulrik Wilbek u reprezentaciju je kao 16. igrača uključio 19-godišnjeg Rasmussesa Laugea, ali je zbog ozljede ostao bez Thomasa Mogenstena.

rošade i u njemačkoj

Uoči ogleda s Francuskom u srijedu njemački izbornik Heiner Brand u momčad je uključio prvotno prekobrojno desno krilo Patricka Groetzkija, ali samo kao eventualnu zamjenu za Christiana Sprengera koji zbog ozljede mišića nije mogao završiti utakmicu sa Španjolskom.

Njegovo mjesto Wilbek je odlučio upotpuniti s Jacobom Bakerom Placeom iz AF Copenhagena koji je bio s momčadi, ali je dosad bio prekobrojan i utakmice gledao s tribina.

Wilbek je za Mogenstenovu zamjenu namjeravao iskoristiti Michaela Knudsena, ali u tome ga je spriječilo njegovo zdravstveno stanje: "Michael je bolestan gotovo 14 dana te je na antibioticima. Osim toga, mišići oko koljena nisu mu u dovoljno dobrom stanju da bi mogao igrati."

Wilbek je tako ostao sa samo jednom zamjenom u momčadi. "Koristit ćemo je samo u slučaju ozljede. Imamo momčad koju ćemo koristiti na turniru", zaključio je danski strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric18.01.2011. u 21:12
    Wilbek je po meni u top 3 trenera sigurno....
    matbaric
  • irilov18.01.2011. u 18:00
    hm, dobro oni i izgledaju obzirom da su bez mogensena, knudsena, hvidta, jorgensena i boldsena- svaka im čast...to jest- wilbeku svaka čast...
    irilov